75 år i dag

Don Powell er kendt som trommeslager i rockbandet Slade og en af rockens rareste mænd. Fredag den 10. september fylder han 75 år

Slade-trommeslageren Don Powell har boet i Danmark siden 2004. Her ses han med frue i Boxen i Herning i 2011. Fredag den 10. september fylder han 75.
Slade-trommeslageren Don Powell har boet i Danmark siden 2004. Her ses han med frue i Boxen i Herning i 2011. Fredag den 10. september fylder han 75.
Udgivet Opdateret

Don Powell bliver beskrevet som en af de rareste mænd i en ellers hård rock'n'roll-verden - og så selvfølgelig som en dygtig trommeslager i glamrockbandet Slade.

Han blev født i Bilston i England i 1946, men bor i dag i Silkeborg med sin danske kone, Hanne. Fredag den 10. september fylder han 75 år.

Han begyndte trommekarrieren i et spejderorkester, men byttede tidlige morgenstunder ud med sene aftener, da han startede en række bands, som endte ud med Slade.

Med hits som "Cum om Feel the Noize" og "Far Far Away" står bandet som et af de vigtigste britiske bands i 1970'ernes glamrock-periode. Også Slades julehit "Merry Christmas Everybody" er blevet en fast del af de fleste julespillelister.

Mange ser nok Slade for sig med de store hatte og paillettøjet, som indgik i bandets optrædener i 1970'erne.

Ramt af tragedie

Om natten den 1. juli 1973 blev Powell dog ramt af en tragedie, da han kørte galt med sin 20-årige forlovede, Angela Morris. Bilen ramte en mur, og Angela Morris blev dræbt.

Don Powell blev alvorligt kvæstet og var i koma i seks uger.

Flere operationer

Efter ulykken måtte Powell gennemgå flere operationer og genoptræning, inden han igen kunne slutte sig til bandet. Han har stadig problemer med sin korttidshukommelse.

- Kirurgen, der tilså mig, ville have mig tilbage på landevejen igen. Det var det sidste, jeg havde lyst til. Jeg havde to brækkede ben, en brækket arm og et kraniebrud, siger han til onlinemediet Express and Star.

Men Don Powell kom tilbage. Slade spillede sammen frem til 1992, da de officielt brød op. Siden har flere afarter af bandet optrådt som både Slade 2 og Don Powells Slade.

Stadig aktiv

Don Powell er stadig aktiv og glæder sig til at spille for publikum, når coronapandemien tillader det.

Han flyttede til Danmark i 2004.

Don Powell takker på sin hjemmeside Lise Lyng Falkenberg, som i 2013 stod bag bogen "Look Wot I Dun: Don Powell of Slade". Bogen blev til efter mere end 50 timers interview.

Slade

Slade var et af de mest betydningsfulde britiske band indenfor glam rock-perioden i 1970'erne.

Fra 1971 til 1976 havde de 16 top 20-hits, herunder seks, der lå på førstepladsen, ligesom fire af deres albums røg til tops. Derved udkonkurrerede de samtidige grupper som Sweet, Wizzard, Suzi Quatro, T.Rex og sågar David Bowie.

Slade bestod af oprindeligt af:

  • Noddy Holder – forsanger/rytmeguitarist
  • Jimmy Lea – bassist/violinist/pianist
  • Dave Hill – leadguitarist
  • Don Powell – trommeslager
Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS