Bøde til 2000 bilister

I perioden 16. juni til 1. august blev over 2000 bilister sigtet for spirituskørsel, narkokørsel eller kørsel med medicin i blodet

Udgivet Opdateret

Politiet landet over har i sommer haft travlt med en række indsatser mod spirituskørsel.

I kontrolperioden blev 852 bilister landet over sigtet for spirituskørsel og 1.172 blev sigtet for kørsel med narko eller medicin i blodet.

Hertil kommer 169 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 49 ulykker, hvor føreren mistænkes for kørsel med narko eller medicin i blodet.

I gennemsnit sigtede politiet cirka 459 bilister om måneden for spirituskørsel i 2020 og cirka 693 for narkokørsel.

Politiet registrerede ligeledes 125 færdselsuheld pr. måned i 2020, som var relateret til spirituskørsel samt 27 uheld, som var relateret til narkokørsel.

Ærgrer mig

”Set i forhold til landsgennemsnittet pr. måned for sigtelser for spiritus- og narkokørsel ærgrer det mig, at antallet af sigtelser fortsat ligger højere i denne kontrolperiode, men jeg glæder mig over, at vi får fjernet disse bilister fra vejene, således de ikke er til fare for andre trafikanter”, oplyser Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Rusmidler og trafik er en rigtig dårlig kombination og med den konstante fokus samfundet har på dette, så skuffer det mig, at så mange vælger at køre alligevel - velvidende, at det kan koste dem selv eller andre livet."

Fald i spritbilister

Der kan over de seneste år konstateres et stort fald i antallet af spiritusbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 5.500 i 2020.

I samme periode er antallet af spiritusulykker faldet fra knap 2.800 til lidt over 1.500.

Politiet fortsætter løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel.

Sådan stopper du spirituskørsel

Fortæl personen, at du har det skidt med, at personen kører.

Forsøg at tale personen fra at køre og tag eventuelt bilnøglerne.

Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden.

Ring efter en taxa og lån eventuelt personen penge til taxaen.

Tilbyd en overnatning.

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.

Hvis personen alligevel kører, så kontakt politiet på tlf. 114

Kilde: Politiet
Powered by Labrador CMS