Afslører: De drillede Kim Larsen

Kim Larsens bandmedlemmer drillede og provokerede lystigt spillemanden over aftensmaden. De vidste, at de kunne få ham op i det røde felt. Det fortæller Kim Larsens roadie

68-årige Hans Mikkelsen har været roadie for Kim Larsen og turneret med ham i 11 år.
68-årige Hans Mikkelsen har været roadie for Kim Larsen og turneret med ham i 11 år.
Udgivet Opdateret

Da Hans Mikkelsen fik nyheden om Kim Larsens død tilbage i september 2018, skulle han til Gran Canaria samme dag.

- Jeg fældede en tåre, da jeg hørte, at Kim var død. Jeg blev rigtig ked af det. Det gør man jo, når man mister en, man holder af, fortæller 68-årige Hans Mikkelsen, som har været roadie for Kim Larsen i 11 år, til Newsbreak.dk. 

- Jeg bliver faktisk helt rørt, når jeg tænker på den dag og tænker på Kim. Jeg har dyb respekt for ham, tilføjer han.

"Jeg lærte ham at kende"

Hans Mikkelsen har levet roadielivet på de danske landeveje og koncertpladser siden 1988. Det var ham, som leverede strøm og scene-setups til koncerterne.

Strøm-leverandør til de største events

Hans Mikkelsen har leveret strøm og scene-setups til nogle af de største begivenheder i Danmark. 

  • Kronprins Frederiks bryllup på Frederiksborg Slot i 2004
  • Prins Joachims bryllup på Schackenborg Slot i 2008. 
  • Eurovision Song Contest på Refshaleøen i Danmark i 2014
  • 22-23 Kim Larsen-koncerter om året fra 2002-2013. 
  • Grøn koncert-turnéen hvert år fra start-90'erne-2016.
  • 6-8 koncerter med det skotske rockband Runrig i Danmark i 2006. 

Og i 2002 fik Kim Larsens manager Jørn Jeppesen, som også var guitarist i hans band, roadien med ombord på Larsens hold. Hans Mikkelsen turnerede med spillemanden - og resten af holdet - frem til 2013.

De har kørt massevis af kilometer og sludret sammen over aftensmaden. Samtalerne kredsede mere om de samfundsmæssige emner end de personlige og private.

- Kim var en mand med sine meningers mod. Han havde mange meninger om, hvad der rørte sig i samfundet, og om politik. For eksempel rygeforbuddet. Men han snakkede eksempelvis aldrig om sin familie, fortæller Hans Mikkelsen og fortsætter:

- Han var jo et meget privat menneske. Men jeg føler, at jeg i årenes løb lærte ham at kende.

Hans Mikkelsen fældede en tåre, da han hørte om Kim Larsens død. Han føler sig privilegeret over at have arbejdet sammen med Danmarks nationalskjald i mange år.
Hans Mikkelsen fældede en tåre, da han hørte om Kim Larsens død. Han føler sig privilegeret over at have arbejdet sammen med Danmarks nationalskjald i mange år.

Havde et stort temperament

Hans Mikkelsen fortæller, at Kim Larsens bandmedlemmer lystigt drillede og provokerede spillemanden over aftensmaden. De vidste, at de kunne få ham op i det røde felt.

Havde han et stort temperament?

- Ja, det kan du fandeme tro!

Kim Larsen var meget bramfri. Han sagde til og fra og markerede sine grænser, fortæller Larsens roadie. Og kombination af at være bramfri og privat kunne folk godt få galt i halsen.

- Folk kunne godt opfatte Kim som arrogant, men det er efter min mening en forkert opfattelse. Nogle gange ville han bare gerne sidde i fred på sit stamværtshus Boogies i Odense uden at blive forstyrret af fans, forklarer Hans Mikkelsen.

Spillemand - ikke musiker

Hans Mikkelsen beundrer Danmarks nationalskjald for det menneske, han var.

- Kim var et stort menneske. Han betragtede alle mennesker som ligeværdige. Og han behandlede mennesker fuldstændig lige. For eksempel skulle alle have adgang til det samme, som han havde adgang til, fortæller Hans Mikkelsen.

- Engang til en koncert, hvor vi skulle have noget mad, var der dækket op til musikerne i ét rum og dækket op til resten af holdet i et andet. Men det ville Kim ikke finde sig i. Vi var afsted sammen som et hold, så derfor skulle vi også have lige vilkår og behandles ens, fortæller han videre.

Kim Larsen levede fuldt ud op til det image, han har i offentligheden, om at være en mand af folket, fastslår Hans Mikkelsen. En mand, der hyldede arbejderklassen og takkede nej til ridderkorset. 

- Kim Larsen så ikke sig selv om musiker. Han var en spillemand, som elskede at spille for folk. Han gik ikke op i succes, og han gik ikke op i penge, slår Hans Mikkelsen fast. 

- Kim Larsen var et stort menneske, fortæller Hans Mikkelsen.
- Kim Larsen var et stort menneske, fortæller Hans Mikkelsen.

Opmuntrede sin roadie

Men spillemanden satte en ære i at levere sit bedste.

- Kim var perfektionistisk. Han havde høje forventninger til folk omkring sig, og han kunne bliver sur, hvis man ikke indfriede dem. Men han respekterede, at alle havde forskellige opgaver og kompetencer, og han stolede på sit hold, fortæller Hans Mikkelsen og fortsætter:

- Til en af koncerterne oplevede vi problemer med lyden et kvarter før koncertstart. Kim kunne godt se, at vi var pressede. Han sagde: "I skal nok klare det!" Det lykkedes os at fikse problemet, og i pausen rakte Kim tommelfingeren i vejret og sagde: ”I klarede det jo!”

Hans Mikkelsen føler sig meget privilegeret over at have arbejdet sammen med Kim Larsen i 11 år.

- Han har givet mig og min familie så mange oplevelser. Og han har betydet meget for min karriere, lyder det.

Sådan kan det se ud, når scenen sættes op, strømmen sluttes til, og lyden gøres klar.
Sådan kan det se ud, når scenen sættes op, strømmen sluttes til, og lyden gøres klar.

En snak med Kim Larsens livslæge

Kim Larsen døde af prostatakræft i september 2018.

På ferien på Gran Canarie i september 2018 faldt Hans Mikkelsen tilfældigvis i snak med en mand, som viste sig at have været Kim Larsen læge gennem hele livet.

- Han havde regnet med, at Kim Larsen ville dø nogle år, før han gjorde, fordi han var så syg. "Jeg er overrasket over, at Kim levede så længe," sagde han. Og jeg synes, at det siger noget om Kims livsmod, siger Hans Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS