Blev far efter flere års forsøg

Efter flere fertilitetsforsøg er den guitarspillende standupper Dan Andersen og hans forlovede, Cille, blevet forældre for første gang

Udgivet Opdateret

En årelang drøm er endelig gået i opfyldelse for komikeren Dan Andersen.

Den guitarspillende spasmager er blevet far for første gang, efter at hans forlovede, Cille, har født parrets lille datter, Elva.

Det afslører den nybagte far på Instagram.

- Den sejeste, skønneste og mest fantastiske kvinde, jeg kender, har overgået sig selv og givet mig den dejligste adventsgave, skriver Dan Andersen i opslaget og tilføjer, at alle har det godt.

- Hvor var hun vild

- Jeg tog imod vores lille Elva-prinsesse med hjælp fra verdens bedste svigermor og det sødeste, dygtigste og mest omsorgsfulde personale på Hvidovre Hospital. 

- Cille kommer i lærebogen som eksemplarisk fødende. Hold fast, hvor var hun vild. Jeg er så stolt af hende, lyder det fra den stolte far.

Det var også på Instagram, at Dan Andersen i foråret kunne fortælle, at parret endelig ventede sig.

Komikeren har i flere interview og på de sociale medier åbenhjertigt fortalt, at parret har været i fertilitetsbehandling grundet dårlig sædkvalitet.

Alle gode gange tre

Det tog tre forsøg, før det lykkedes.

Da parret fandt ud af, at Cille var gravid, græd de af lykke, fortalte Dan Andersen til Ekstra Bladet.

Han har stået frem med parrets fertilitetsproblemer for at bryde tabuet om den sårbare situation.

- Nogle føler sig som mindre mand. Der er mange, som har nedsat sædkvalitet i et eller andet omfang. Det er noget, jeg tror, ikke mange ved noget om, sagde han dengang til avisen.

- Få det tjekket

Dan Andersen har også opfordret til at få tjekket sædkvaliteten, for der er hjælp at få.

- Der er også noget held indblandet. Men det er lettere, når man har et problem, hvor man kender løsningen. Og især når løsningen virker så hurtigt, så er det ekstra dejligt, har han sagt til Ekstra Bladet.

Dan Andersen har dannet par med sin Cille siden 2018.

I foråret 2022 faldt han på knæ og afslørede nyheden på sin Instagram-profil med en kærlighedserklæring.

Hun har sagt "ja"

- Mit livs kærlighed, der har flyttet mig steder hen, jeg ikke troede var muligt. Hende, der altid støtter mig og bakker op om mine tåbelige projekter og skøre ideer.

HVAD SKYLDES NEDSAT FRUGTBARHED HOS MANDEN

Hvad skyldes nedsat frugtbarhed hos manden?

En årsag til mandlig in-/subfertilitet kan være årebrok (varikocele). Dette er en tilstand, hvor venerne (blodårer) til pungen er udvidet på den ene eller begge sider. En sådan udvidelse af blodårerne hæver temperaturen i pungen, hvilket hæmmer produktionen af sædceller

En blokering af sædlederen kan også forårsage mandlig infertilitet. Det kan ske efter fx en sterilisationsoperation eller tidligere alvorlig infektion (hyppigst Klamydia)

Nedsat mængde normale sædceller eller ingen sædceller i sæden er en anden forklaring (azoospermi)

Nogle gange kan årsagen til nedsat frugtbarhed hos manden ikke findes

Kromosomfejl hos manden (såkaldte balancerede kromosomfejl giver ikke symptomer, men kan føre til graviditetstab, når de nedarves ubalanceret)

Skrøbeligt DNA i sædceller (DNA fragmentering) kan føre til graviditetstab. Man kan nedsætte DNA fragmentering ved sund levevis (normalt BMI, motion, nul tobak, euforiserende stoffer og moderate mængder alkohol)

Kilde: sundhed.dk

- Hende, der rummer al min angst og uro og sære tendenser og formår at skabe tryghed og stabilitet. Hun har sagt ja til at gøre det resten af livet, skrev Dan Andersen dengang.

Dan Andersen og kæresten Cille græd af lykke, da parret fandt ud af, at de endelig var gravide. (Arkivfoto).
Dan Andersen og kæresten Cille græd af lykke, da parret fandt ud af, at de endelig var gravide. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS