Blume smider badedragten

Bronzevinderen Pernille Blume glæder sig til at prøve kræfter med noget nyt og udfordre sig selv efter en intens træningsperiode i forbindelse med OL

Pernille Blume vandt en bronzemedalje i disciplinen 50 meter fri ved sommerens olympiske lege. På samme distance holder hun den danske rekord, vandt guld ved OL i 2016 og indbragte den første OL-guldmedalje i svømning siden 1948 til Danmark. (Arkivfoto)
Pernille Blume vandt en bronzemedalje i disciplinen 50 meter fri ved sommerens olympiske lege. På samme distance holder hun den danske rekord, vandt guld ved OL i 2016 og indbragte den første OL-guldmedalje i svømning siden 1948 til Danmark. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Svømmeren Pernille Blume er på dybt vand, når hun til september skifter svømmebassinet ud med dansegulvet som deltager i den nye sæson af "Vild med dans".

Hun er nemlig den fjerde offentliggjorte nydanser i den 18. sæson af TV 2's populære dansedyst.

- Jeg er vant til at bruge min krop, men på en helt anden måde end dans, og jeg er virkelig spændt på, om jeg kan lære at huske alle trinene - det tror jeg bliver den største udfordring, siger Pernille Blume i en pressemeddelelse.

Tidligere på sommeren deltog hun i de olympiske lege i Tokyo, hvor hun vandt en bronzemedalje i disciplinen 50 meter fri. Det er ikke første gang, at svømmeren vinder medaljer til de olympiske lege.

I 2016 vandt hun guld i disciplinen 50 meter fri og bronze i 4x100 meter medley.

Helt andre udfordringer

Efter den intense træning i forbindelse med OL ser hun frem til at udfordre sig selv i helt andre rammer.

- Det bliver superfedt at prøve kræfter med noget helt andet og udfordre mig selv med noget nyt.

- Nu glæder jeg mig bare til, at vi skal i gang, til at møde min partner, prøve alle de smukke kjoler og hoppe i de høje hæle - det bliver sjovt, siger hun.

Hendes lærer er hemmelig

Den 27-årige svømmer skal dyste imod entertainer Jacob Haugaard, sangeren Jimilian og influent Masha Vang.

Det er ikke afsløret, hvem der skal lære hende at mestre hæl og tå, men blandt de professionelle mandlige dansere finder man rutinerede herrer som Silas Holst, Mads Vad og Thomas Evers Poulsen.

Årets "Vild med dans" får premiere den 10. september på TV 2 og valser over skærmen frem til 26. november, hvor den store finale finder sted.

BLÅ BOG: Pernille Blume

Navn: Pernille Blume.

Født 14. maj 1994.

Fødeby: Bagsværd.

Civilstand: Kæreste med kajakroeren René Holten Poulsen.

Discipliner: 50 meter fri, 100 meter fri, holdkap.

*Største resultater:

OL-Bronze i 50 meter fri (OL i Tokyo 2021)

VM-bronze i 100 meter fri (langbane-VM i Budapest 2017).

OL-guld i 50 meter fri (Rio i 2016).

OL-bronze i 4 x 100 meter medley (Rio i 2016).

VM-guld i 4 x 100 meter medley (kortbane-VM i Istanbul i 2012).

Powered by Labrador CMS