Christian Bitz skal betale millioner

Nu står han til at betale adskillige millioner

Udgivet Opdateret

Sø- og Handelsretten tilkender keramiker Kasper Würtz i alt 6,4 millioner kroner plus renter i erstatning for krænkelse af ophavsret i sag kaldet "Keramikkrigen".

Sagen drejer sig en strid mellem keramiker Kasper Würtz på den ene side og tv-personligheden Christian Bitz og grossisten F & H A/S på den anden.

I maj 2021 slog Østre Landsret fast, at Bitz og grossisten havde krænket Würtz' ophavsret i forbindelse med et stel, som blev lanceret under Bitz' navn i 2016.

Lignede hinanden

Krænkelsen er sket i forbindelse med fem konkrete produkter i tre forskellige farver, altså 15 produkter i alt. De lignede i for høj grad - sagde først Sø- og Handelsretten og siden Østre Landsret - stentøj, som Kasper Würtz havde fremstillet. Andre dele af stellet var dog i orden.

Landsretten tog imidlertid ikke stilling til erstatningsspørgsmålet, da der alene var tale om en såkaldt deldom, der kun beskæftigede sig med det ophavsretlige.

Ville have 40 millioner

Nu har Sø- og Handelsretten så taget stilling til det erstatningsretlige. Her havde Kasper Würtz fremsat et krav på 40 millioner kroner. Men så meget får han ikke.

Sø- og Handelsretten siger, at F & H skal betale fem millioner kroner, mens Christian Bitz skal betale en million kroner. Derudover skal selskabet Bitz A/S betale 400.000 kroner til Würtz. Alle beløb tillægges procesrenter.

Kasper Würtz kan oven i erstatningssummen også se frem til et ikke ubetydeligt beløb, som skal dække hans sagsomkostninger. Sammenlagt løber det op i cirka 1,7 millioner kroner.

Christian Bitz og F & H har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret.

Christian Bitz står til et millionsmæk efter kopieringssagen.
Christian Bitz står til et millionsmæk efter kopieringssagen.

CHRISTIAN BITZ

Christian Bitz er en dansk ernæringsekspert, forfatter, debattør og tidligere fotomodel. Bitz er uddannet cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet i 2004 og blev bl.a. kendt i den brede offentlighed for sin medvirken i tv-programmet Go'morgen Danmark på TV 2

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS