Skip to main content

Dansk klub-legende død

Superliga-klubben AFG er i sorg over tabet af tidligere målmandstræner og træningsassistent Maciej 'Maciek' Wasyniuk

Polske Maciej 'Maciek' Wasyniuk, som nu er død, har været målmandstræner i Superliga-klubben AGF.
Polske Maciej 'Maciek' Wasyniuk, som nu er død, har været målmandstræner i Superliga-klubben AGF.Thorkild Amdi/Ritzau Scanpix

Maciej 'Maciek' Wasyniuk, som har været trænerassistent og målmandstræner i den danske Superliga-klub AGF gennem 24 år, er død.

Han blev 68 år.

Superliga-klubben AGF hylder klubbens tidligere målmandstræner, som har polske rødder, på deres hjemmeside. 

"'Maciek' stod på sidelinjen for AGF i omkring 900 kampe, og deltog i mere end 5000 træningspas, hvilket er flere end nogen andre (...) Det gode humør var et af hans kendetegn, og han var med sine mange morsomme bemærkninger og kælenavne til spillere og andre omkring holdet, med til at skabe en god stemning i superligatruppen," lyder mindeordene. 

Træner for AGF-legender

Maciej 'Maciek' Wasyniuk kom til AGF i 1992, hvor han blev ansat som assisterende træner på førsteholdet, ansvarlig for klubbens andethold og fast målmandstræner.

Frem til 2016 var 'Mackiek' målmandstræner for AGF-målmændene Troels Rasmussen, Lars Windfeld, Erik Boye og Steffen Rasmussen.

I forbindelse med fredagens kamp mod Silkeborg vil AGF mindes Wasyniuk med et øjebliks stilhed inden kampstart, oplyser fodboldklubben. 

Og spillere vil bære sorte armbind under kampen.

Da Maciej 'Maciek' Wasyniuk stoppede i Superliga-klubben, blev han ansat i 1. divisionsklubben FC Fredericia som målmandstræner. 

Han efterlader sig sin kone, to børn og børnebørn.

Del din kommentar