Skip to main content

David Beckham i strid modvind

Amnesty International slagter det engelske fodbold-ikon  

Siden 2021 har David Beckham været ambassadør og fungeret som et af ansigterne udadtil for det kommende fodbold-VM i oliestaten Qatar.

Noget, der angiveligt indbringer det engelske fodbold-ikon 15 millioner britiske pund - eller det, der svarer til i omegnen af 130 millioner kroner.

Får massiv kritik

Nu medvirker han så i en turist-reklamefilm for Qatar, hvor han storroser samt anbefaler landet og de muligheder, det byder på. 

Og det har medført massiv kritik, skriver The Telegraph

På de sociale medier, men også fra Amnesty International, der hævder, at filmen er et tydeligt bevis på, at David Beckham ser stort på spørgsmålet om menneskerettigheder i landet. 

Ingen kommentarer

Blandt andet The Guardian skrev i 2021, at ikke mindre end 6500 migrantarbejdere har mistet livet under VM- forberedelserne i Qatar siden landet fik tildelt mesterskaberne tilbage i 2010.

The Telegraph skriver også, at mediet forgæves har forsøgt at få en kommentar til kritikken fra David Beckham. 

David Beckham er kommet i strid modvind for sin rolle i promoveringen af Qatar, der er vært ved det kommende fodbold-VM.
David Beckham er kommet i strid modvind for sin rolle i promoveringen af Qatar, der er vært ved det kommende fodbold-VM.Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Del din kommentar