DMI: Nyd vejret – snart bliver det 14 grader

Weekenden byder på godt sommervejr, men så ændrer det sig drastisk.

Inden det bliver koldt skal vi dog have et par dage med rigtigt høje temperaturer. Klik videre og se, hvad du skal være opmærksom på i varmen. Foto: Scanpix
Inden det bliver koldt skal vi dog have et par dage med rigtigt høje temperaturer. Klik videre og se, hvad du skal være opmærksom på i varmen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er om at komme ud at nyde solen og sommeren, mens tiden er til det.

For i den kommende uge vil temperaturerne falde mærkbart, og dagtemperaturerne vil ende helt nede omkring 14 grader, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Inden da har vi dog en weekenden med sommerligt vejr, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen, til Newsbreak.dk:

-Lige nu har vi flere steder i landet lave skyer, der hænger, især på Jylland og Fyn. Det gør det noget gråt. Men skyerne skulle gerne opløses i løbet af formiddagen, så de fleste steder får en dag med masser af sol.

Det betyder temperaturer i omegnen af 22-26 grader, mens den nordvestligste del af landet samt Bornholm må nøjes med 17-22 grader.

Grumme hedt søndag

Søndag fortsætter de gode takter – og temperaturerne får endda et nøk opad.

Det bliver faktisk så varmt, at DMIs vagthavende meteorolog kalder det for “grumme hedt.”

Artiklen fortsætter under videoen

Det betyder temperaturer over 30 grader i den østlige del af landet.

Vildt temperaturdyk

Efter weekenden kan de af os, der ikke holder ferie endnu dog tillade os at være lidt skadefro.

Temperaturerne tager nemlig et dyk – et mærkbart et af slagsen.

Det fortæller DMIs vagthavende meteorolog Lars Henriksen:

– I slutningen af næste uge – torsdag, fredag – er vi nede på 14-17 grader i dagstimerne. Efterhånden også noget mere ustadigt, siger han.

– Der er et højtryk lige syd for os, der har givet os varmt og stabilt vejr – det viger lidt mod syd-/sydøst og åbner op for, at nogle kolde vejrsystemer ude vestpå kan få lidt plads, forklarer han om dykket.

Powered by Labrador CMS