-Min datter døde af tyggegummi

En mor frygter, at alt det tyggegummi, som datteren indtog, var årsag til hendes død

En mor frygter, at hendes datter døde af at spise for meget tyggegummi – som ikke blev spyttet ud igen. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er 10 år siden, at Maria Morgan mistede sin 19-årige datter på tragisk vis. Moderen er overbevist om, at datteren døde af at spise for meget tyggegummi.

Siden da har Morgan givet udtryk for sin bekymring om overdrevet forbrug af tyggegummi gentagne gange i offentligheden. Hun mener, at for store mængder tyggegummi fik fatale konsekvenser for datteren Samantha Jenkins. Det skriver The Sun.

19-årige Samantha Jenkins kunne godt gumle op til to pakker om dagen – hver eneste dag. Og ofte slugte hun tyggegummiet frem for at spytte det ud igen.

Samanthas Jenkins’ mor har tidligere fortalt, at hun har fundet flere hundrede tomme pakker sukkerfrit tyggegummi på datterens værelse. Og at hun tror, at sødemidlet aspartam kan have været en medvirkende årsag til dødsfaldet.

“Føles det sådan at dø?”

Den dag, hvor 19-årige Samantha Jenkins, døde, nævnte hun over sin mor, at hun havde det dårligt. Hun beklagede sig over, at hun ikke engang havde kræfter til at løfte en vandflaske.

Maria Morgan troede først, at datteren havde tilbragt for meget tid i solen og opfordrede hende til at tage en lur. Men pludselig hørte hun hende falde om på sit værelse.

Da Samantha Jenkins kollapsede, skreg hun: “Er det sådan, det føles at dø?!”

Mangel på vigtige mineraler

Maria Morgan hastede datteren til hospitalet, men hun stod ikke til at redde.

Det har ikke været muligt at fastslå Samantha Jenkins’ dødsårsag, men ved obduktionen fandt man flere store klumper tyggegummi i hendes mave.

Det er tidligere kommet frem, at niveauet af mineraler i hendes krop var faldet fatalt.

Patalog Paul Grifftihs fortalte tilbage i 2015 til mediet Metro, at tyggegummiet muligvis har forhindret mineralerne i at blive optaget i hendes krop.

Powered by Labrador CMS