Olieforurening i Aalborg: Forurening samlet op

Oprydningen efter mandagens store olieforurening i Aalborg Øst er nu næsten afsluttet.
Udgivet Opdateret

Oprydningen efter mandagens store olieforurening i Aalborg Øst er nu næsten afsluttet.

Oliespildet er suget op og rørledninger og vandløbsbrinker er spulet for olierester. Der er i alt opsamlet 30 tons vand og olie, som er sendt til videre behandling på miljøcertificeret virksomhed.

Der løber ikke længere ny forurening til, men området holdes under observation og der arbejdes fortsat på at opspore kilden.

– Den hurtige indsats i alle led fra alarmering til opsamling af forureningen og de gunstige vejrforhold, vurderer vi til at have begrænset miljøskaden til kun at omfatte grøften i Aalborg Øst og ikke de nærliggende vandløb og fjorden, siger miljøchef Michael Damm.

Indenfor 14 dage vurderes behovet for opgravning af restforureningen i grøften, og derefter forventes vandløbet at være på fode igen i løbet af 3-4 måneder.

Det er svært at kvantificere miljøskaden, når alt er smurt ind i sort olie, men på fotos ses en ellers smuk repræsentant for insektlivet, som ikke kommer på vingerne igen.

Romdrup å, som undgik en miljøkatastrofe, huser udover ørreder og andre fisk også isfugle og fuglevildt som trækker ind fra fjorden.

Powered by Labrador CMS