Her overgår man de økonomiske forventninger

DSV kan glæde sig over et bedre økonomisk resultat end det, de havde forventet. Foto: STINE BIDSTRUP/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Omsætning og driftsresultat i DSV’s andet kvartal overgik analytikernes forventninger.

Transportvirksomheden DSV kom ud af første halvår 2014 med et resultat før skat på 787 millioner kroner, oplyser selskabet.

Især i årets andet kvartal var der fart på, og selskabets administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, er godt tilfreds med et kvartal med vækst i alle forretningsområder.

– Vi vinder markedsandele i et meget konkurrencepræget marked, og både indtjening og pengestrømme har på trods af modvind på valuta udviklet sig positivt.

– Det er vores globale aktiviteter indenfor luft- og søfragt, der i kraft af vækst i toplinjen og øget produktivitet har leveret væksten i indtjeningen, siger Jens Bjørn Andersen i halvårsregnskabet.

Resultatet før skat i andet kvartal landede på 626 millioner kroner, og DSV kom ud af andet kvartal med både en omsætning og et driftsresultat, der lå lidt over analytikernes forventninger.

Driftsresultatet (EBIT) i andet kvartal landede på 701 millioner, hvor analytikere ifølge Ritzau Finans havde ventet 692 millioner kroner. Nettoomsætningen landede på 12,1 milliarder kroner, hvor analytikerne kun havde ventet 12 milliarder kroner.

– Udviklingen viser, at de tiltag, vi i 2014 har iværksat til effektivisering og omkostningsstyring, er rigtige og medvirker til at fastholde DSV’s position som en af de mest lønsomme internationale speditionsvirksomheder, siger Jens Bjørn Andersen.

– Vi ser fortsat gode muligheder for vækst, både organisk og via opkøb, tilføjer han.

DSV præciserer i regnskabet forventninger til hele årets driftsresultat. Det ventes nu at lande på 2550-2700 millioner kroner før særlige poster. Tidligere var spændet 2500-2700 millioner kroner.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS