Frederik og Mary uddeler priser

Organisationen Social Sundhed og komponist Josefine Opsahl modtager Kronprinseparrets Stjernedryspriser

Udgivet Opdateret

I år går Kronprinsparrets Stjernedryspriser til organisationen Social Sundhed og cellist Josefine Opsahl.

Det oplyser kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese i en pressemeddelelse.

Social Sundhed arbejder med at fremme social lighed i sundhed. Organisationen er drevet af frivillige kræfter, der eksempelvis ledsager socialt udsatte til aftaler i sundhedsvæsenet.

Alle kan frit kontakte organisationens vagttelefon, hvis de har brug for det.

Får 100.000

Organisationen er i dag til stede i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Fredericia, Brøndby, Frederiksbjerg, Thisted og Hjørring, men arbejder for større udbredelse.

Josefine Opsahl er født i 1992 og arbejder i spændingsfeltet mellem klassisk og elektronisk musik. Hun får prisen med begrundelsen om, at hun har en grænsesøgende tilgang til musikken og præsenterer klassisk musik på nye, inspirerende måder.

Hendes værker er blevet opført i Europa, Asien og Sydamerika.

Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kroner.

Sendes live

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret.

Priserne gives hvert år til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde og en kunstner med et særligt talent.

I år bliver priserne uddelt lørdag 5. november i Ringsted Kongrescenter. Showet sendes også live på DR1 og DR TV klokken 21.00.

I 2021 modtog rådgivningstilbuddet RedenUng og sanger Erika de Casier priserne.

Formålet med at uddele priserne er at gøre opmærksom på og anerkende ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

I 2021 modtog rådgivningstilbuddet RedenUng og sanger Erika de Casier priserne. Prisen blev uddelt i Vejle. (Arkivfoto).
I 2021 modtog rådgivningstilbuddet RedenUng og sanger Erika de Casier priserne. Prisen blev uddelt i Vejle. (Arkivfoto).

Blå bog: Danmarks kronprins

  • Navn: Frederik André Henrik Christian.
  • Alder: Født 26. maj 1968.
  • Ægteskab/familie: 14. maj 2004 gift med Mary Donaldson. Far til prins Christian (født 2005), prinsesse Isabella (født 2007), tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent (født 2011).
  • Uddannelse: Nysproglig student 1986, studier i statskundskab ved Harvard University, USA, 1992-93, cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1995.
  • Erhvervsbaggrund: Den danske FN-mission i New York 1994, 1. ambassadesekretær på den danske ambassade i Paris 1998-1999.
  • Militærkarriere: Menig ved livgarden, tjeneste i frømandskorpset, fra 2015 kontreadmiral i søværnet og generalmajor i hæren og flyvevåbnet.
  • Sport: Kapsejler i bådklasserne drage og Farr 40. Flere gange deltaget i DM og VM i dragesejlads. Løbet flere maratonløb og desuden gennemført langrendsløbet Vasaløbet.
  • I 2009 valgt ind i Den Internationale Olympiske Komité, IOC. Genvalgt til en ny otteårig periode i 2017.

Kilde: Kendte.dk

Powered by Labrador CMS