Fylder 70 år: Derfor bliver hun ved

Lisbeth Knudsen har ikke tænkt sig at sige stop

Udgivet Opdateret

Selv om hun officielt har nået pensionsalderen, har den garvede medieboss Lisbeth Knudsen ingen planer om at drosle ned eller trække sig tilbage.

- Alder er for mig noget, man ignorerer, indtil man får en eller to skavanker, som gør, at man ikke kan fortsætte, siger hun.

Den tidligere chefredaktør og nuværende strategidirektør for Mandag Morgen og Altinget, Lisbeth Knudsen, kan fejre 70-års fødselsdag onsdag.

Drevet af nysgerrighed 

Hun er fortsat optændt af journalistikken og af at bidrage til samfundsdebatten.

- Jeg er så ufattelig heldig at have et fag, der gør, at jeg står op hver morgen for at lære og blive klog på noget nyt.

Nysgerrigheden har været hendes drivkraft i arbejdslivet, hvoraf hun har tilbragt de fleste år i mediebranchens absolutte top.

Hun begyndte som politisk reporter på Berlingske, men blev allerede som 24-årig leder af avisens politiske redaktion og siden medlem af Berlingskes chefredaktion.

Senere fulgte posten som administrerende chefredaktør for Det Fri Aktuelt, der i forbindelse med en relancering ændrede navn til Aktuelt, og administrerende direktør for A-pressen.

-Det var otte vilde år

I 1998-2006 var hun nyhedsdirektør i DR, hvor hun etablerede DR Nyheder, og herefter koncernchef i Berlingske Media og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske fra 2007-2015.

Lisbeth Knudsen forlod koncernen i 2016, efter at kapitalfonden Mecom havde solgt virksomheder til belgiske De Persgroep, som følge af uenighed om strategien.

I dag er hun stolt af, at det lykkedes hende at holde sammen på Berlingske Media under ejerskabet af kapitalfonden.

- Det var otte vilde år, siger hun.

Tænker store tanker 

Kort tid efter blev hun chefredaktør og direktør for Mandag Morgen, der er et journalistisk ugebrev og en tænketank. Siden fusionerede Mandag Morgen med det digitale medie Altinget, hvor hun fra 2021 har haft titel af strategidirektør.

Her skriver hun kommentarer og beskæftiger sig i tænketanken med de store samfundsdagsordener.

For eksempel står hun for formidlingen af et tiårigt forskningsprojekt, "ADD - Algoritmer, Data og Demokrati", som handler om, hvordan digitaliseringen af samfundet kan ske i overensstemmelse med humanistiske og demokratiske værdier.

Bred palet af poster

Lisbeth Knudsens nysgerrighed afspejles måske bedst i alsidigheden i hendes mange bestyrelsesposter.

Hun er formand for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL), Odense Symfoniorkester, Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen.

Desuden er hun medlem af bestyrelsen i ingeniørvirksomheden Niras og kommunikationsmuseet Enigma.

Lisbeth Knudsen bor i København. Hun var gift i 35 år med Peter Valenius. Han døde i 2016.

Tidligere chefredaktør og nuværende strategidirektør Lisbeth Knudsen fylder 70 år onsdag. Hun har ingen planer om at drosle ned. (Arkivfoto).
Tidligere chefredaktør og nuværende strategidirektør Lisbeth Knudsen fylder 70 år onsdag. Hun har ingen planer om at drosle ned. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS