Thorning er åben for flere asylstramninger

Newspaq
Udgivet Opdateret

Asylregler kan muligvis strammes mere, end regeringen gør uden en konflikt med internationale konventioner.

Regeringen har fremlagt en asylstramning, som holder sig inden for de internationale regler. Men Danmark kan muligvis godt stramme mere endnu uden at komme i konflikt med de internationale konventioner.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingets spørgetime tirsdag.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at det svar er en klar opblødning på en tidligere udtalelse, hvor statsministeren fastslog, at regeringen med sin asylstramning “har gjort det, vi kan inden for konventionerne”.

I Folketingets spørgetime siger Helle Thorning-Schmidt tirsdag:

– Der er internationale regler på det her område. Dem har vi søgt at overholde. Derfor har vi fremlagt et forsalg, som holder sig inden for de internationale regler, som vi i øvrigt mener er rimeligt og i orden.

– Jeg skal ikke udtale mig om, hvorvidt man kan gå videre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Kristian Thulesen Dahl mener, at statsministeren dog netop med sit tidligere svar har forholdt sig til, hvorvidt man kan gå videre.

Dermed har regeringen brugt en fiktiv konflikt med internationale konventioner som argument imod Dansk Folkepartis ønske yderligere asylstramninger, mener Kristian Thulesen Dahl.

– Statsministeren sagde i oktober, at regeringen har gjort det, man kan inden for konventionerne. Det her er det, vi kan gøre, hvis vi samtidig skal overholde de regler og konventioner, som Danmark skal overholde, sagde statsministeren.

– Jeg kan ikke læse det anderledes, end at regeringen mener, at den er gået så langt, man kan, siger Kristian Thulesen Dahl.

Helle Thorning-Schmidt siger, at der ud over spørgsmålet om reglerne også ligger en “politisk vurdering” bag regeringens asylstramning.

– Selvfølgelig er det en politisk vurdering, hvilke forslag vi lægger frem i Folketinget, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

– Vi skal holdes os inden for reglerne. Det mener vi bestemt, at vi gør. Det har været vigtigt for os. Ud over det er det en politisk vurdering, hvad man vil have igennem Folketinget, og vi mener, at det forslag, vi har lagt frem, er både ordentligt og rimeligt, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS