'Hyacinth Bucket': Her er hun i dag

Hvem skulle tro, at den snobbede 'Hyacinth' i den britiske sitcom 'Fint skal det være' i virkeligheden er en stor sangerinde

Den britiske skuespiller Patricia Routledge, som vi herhjemme først og fremmest forbinder med den super-snobbede Hyacinth Bucket og sitcom-serien 'Fint skal det være'.
Den britiske skuespiller Patricia Routledge, som vi herhjemme først og fremmest forbinder med den super-snobbede Hyacinth Bucket og sitcom-serien 'Fint skal det være'.
Udgivet Opdateret

Det er umuligt at nævne den britiske karakterskuespiller Patricia Routledge uden også at sige 'Hyacinth Bucket', hovedpersonen i sitcom-serien 'Fint skal det være'. 

For gennem seriens 44 afsnit portrætterede Patricia Routlegde på fantastisk vis den super-snobbede middelklassefrue, der med en selvtillid af uanede dimensioner terroriserer sine omgivelser mageløst gennemført. 

Candlelight Suppers

Og som lægger sig i selen for at fremstå som en person, der er placeret blandt de ypperste på den sociale rangstige - på trods af sin middelklasse baggrund.

Blandt andet via sine 'Candlelight Suppers'.

Patricia Routledge formåede med sin fremragende fortolkning af 'Hyacinth Bucket' ganske enkelt at gøre hende til en karakter, man ikke kan undgå både at hade og elske højt på en og samme tid.

En imponerende karriere

Men hvem er Patricia Routledge, ud over Hyacinth Bucket, og hvor er hun i dag.

Patricia Routledge begyndte sin skuespillerkarriere ved Liverpool Playhouse, og har en imponerende karriere på britisk teatret bag sig.

Noget, der måske vil komme en smule bag på mange 'Fint skal det være'- fans, er, at Patricia Routledge også via et stort sangtalent har optrådt i adskillige musicals - blandt andet på Broadway.

Og at hendes optræden i Broadway-opsætningen af musicalen 'Darling of the Day' indbragte hende en 'Tony-Award'.

Med i meget andet

Ud over 'Fint skal det være', har hun medvirket i flere andre TV-serier.

Blandt andet i legendariske 'Coronation Street' samt i krimidramaserien 'Hetty Wainthropp Investigates', hvor hun spillede hovedrolle-karakteren Henrietta 'Hetty' Wainthropp.

Hun har desuden optrådt i adskillige film og langt stemme til adskillige lydbøger.

Belønnet med kongelig medalje

I 1993 blev Patricia Routledge belønnet for sin store indsats indenfor britisk film og teater med den kongelige hæders-medalje 'Order of the British Empire' og i 2004 forfremmet til kommandør af samme orden. 

Patricia Routledge er aldrig blevet gift og har heller ingen børn.

Hun er i dag 93 år gammel.

Powered by Labrador CMS