-Jeg kan ikke mere

Henning Jensen må konstatere, at hukommelsen ikke længere er, hvad den har været. Så det er slut med de fleste engagementer

Udgivet Opdateret

En af Danmarks mest feterede skuespillere har valgt at trække stikket. 79-årige Henning Jensen, der medvirker i rollen som direktøren Bob i den uigenkaldeligt sidste sæson af ”Riget” med undertitlen ”Exodus”, kan desværre ikke mere.

Det fortæller han til Kendte.dk på Bogforum.

– Jeg fik et chok, da jeg for kort tid siden skulle lave en lille reklame for MobilePay. Jeg var et nervevrag, da jeg ankom, og så endte det med, jeg ikke kunne huske reklameteksten. Det var hukommelsen, men det blev så reddet ved hjælp af en teleprompter. Jeg kan ikke mere, siger han ærligt, og har siden takket nej til både roller og foredrag.

Blødning i nakken

Helbredet skranter også lidt.

– Jeg har haft en blødning i nakken. På Herlev Sygehus spurgte jeg, om de ikke bare kunne suge den ud. Men nej, for de seneste to patienter var døde af det, så jeg takkede, at de havde en god hukommelse, siger Henning Jensen med slet skjult ironi.

Den 79-årige skuespiller takker efter medvirken i 114 teaterforestillinger og 94 film- og tv-produktioner.
Den 79-årige skuespiller takker efter medvirken i 114 teaterforestillinger og 94 film- og tv-produktioner.

– Lægen mente, den ville forsvinde af sig selv, men det må jeg så konstatere, at den ikke er. Jeg bliver meget hurtigt træt og sover meget længe, siger skuespilleren, der 5. januar runder 80 år.

– Min kone Solbjørg bestemmer, hvad der skal ske. Jeg ved det ikke, men kommer som alle andre inviterede gæster den dag, siger han med et smil, mens han signerer sin seneste selvbiografi ”En skidt Knægt”.

Powered by Labrador CMS