- Jeg vil åbne de usynlige pigers munde

Skuespillerinden Marie Bach Hansen gik nærmest i ordets bogstavelige forstand ind i rollen som danseren Sussie i TV 2-serien "Dansegarderoben" med hud og hår

Udgivet Opdateret

Det er ikke Cirkusrevyens stjerner, men derimod danserne bag revylegenderne, der er stjernerne i TV 2's anmelderroste dramasatsning "Dansegarderoben".

Serien udspiller sig i 70'erne og skildrer blandt andet overgreb og sexisme, der forties af tavshedskulturen, som hersker af frygt for repressalier.

I front for fortællingen står skuespillerinden Marie Bach Hansen i rollen som Sussie.

Giver dem en stemme

- Det er privilegiet som skuespiller at få lov til at give dem, man ikke har hørt i det daglige, en stemme, siger hun og fortsætter:

- Det syntes jeg, var en smuk tanke, og det giver så meget mening. Jeg havde helt vildt lyst til at være med til at åbne de usynlige pigers munde. Min karakter er ret isoleret i skyld og skam. Men det viser sig, at hun ikke er alene.

Sussie, som Marie Bach Hansen spiller, bliver udsat for partnervold og bliver tvunget til at komme op med dækhistorier over, hvorfor hun kommer på arbejde med blå mærker og blodige skrammer.

Maske på

Inden optagelserne fik Marie Bach Hansen klippet tungt pandehår, og i sminken fik hun et tykt lag makeup på, så Sussie fik et slags skjold, som kunne skjule smerten i hendes øjne.

- Jeg synes, det har været fantastisk at få en maske på og stille mig til rådighed for fortællingen, siger Marie Bach Hansen og fortsætter:

- Heldigvis kan jeg godt privat også lide at lege med looks. Jeg synes faktisk, det er ret sjovt - det er sikkert også derfor, jeg blev skuespiller, funderer hun.

Måtte trække mig

Marie Bach Hansen gik nærmest i ordets bogstavelige forstand ind i rollen med hud og hår.

- Jeg er selv meget social og ville normalt stå og hygge, pjatte og drikke kaffe med de andre i pauserne på optagelserne.

- Men nogle gange har jeg lige været nødt til at trække mig lidt inden en scene, hvor Sussie har skullet være ensom og isoleret, for at huske på hende, fortæller Marie Bach Hansen.

Finder styrken i sammenholdet

De otte dansere har hver deres historie og hemmeligheder. Men med tiden finder de styrken i sammenholdet, og det giver dem modet til at forandre den situation, de er i.

Marie Bach Hansen håber, at styrken i fællesskabet skinner gennem skærmen.

- For mig er det i virkeligheden fortællingen i serien: At vi ikke kan klare alt alene, men at vi skal række ud og dele. Vi har brug for hinanden, siger hun.

"Dansegarderoben" kan ses på TV 2 søndag den 12. marts klokken 20.00, mens at næste uges afsnit fra samme dag er tilgængeligt på TV 2 Play.

Marie Bach Hansen fik sit store gennembrud i DR-dramaet 'Arvingerne', som fik premiere i 2014. (Arkivfoto).
Marie Bach Hansen fik sit store gennembrud i DR-dramaet "Arvingerne", som fik premiere i 2014. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS