Kæmper for vigtig sag

Ifølge hertuginden af Cambridge er der lige nu et større behov for børnehospices end nogensinde tidligere

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

I denne uge er der særlig opmærksomhed på børnehospices i Storbritannien. Ugen har fået navnet 'Children's Hospice Week' og har hertuginde Kate af Cambridge som en af de, der går forrest.

Hun har siden 2012 været kongelig protektor for East Anglia’s Children’s Hospices og hvert år været aktiv i forbindelse med denne meget specielle uge.

Det skriver Royal Central.

Tak og støt dem

I år sker det blandt andet via et åbent brev, hvor hun opfordrer til, at man takker nationens i alt 54 børnehospices og deres fantastiske personale for den afgørende pleje, de yder.

- Det sidste år har været svært for alle og især hårdt og skræmmende for familier med alvorligt syge børn. Mange begyndte at tage forholdsregler og isolere sig længe før andre for at beskytte deres børn mod pandemien, skriver hertuginden blandt andet.

Behovet større en nogensinde

Kate kommer også ind den enorme belastning, familier, der har et barn med en uhelbredelig sygdom, står overfor og hvorfor behovet for børnehospices nu er større end nogensinde tidligere.

- Et børnehospice er en livline og jeg har haft det privilegium at se det bemærkelsesværdige arbejde, der udføres. Her får familier den pleje og den tid, de har brug for til at skabe dyrebare minder og forældre muligheden for at være forældre og ikke plejere. Også når det er tid til at sige farvel, fortsætter hun.

Hårdt ramt på økonomien

Hun beder også om, at man både lokalt og nationalt bakker op om og støtter institutionernes fortsatte arbejde.

De er nemlig hårdt ramt økonomisk.

For eksempel har pandemien og de følgende restriktioner betydet, at East Anglia’s Children’s Hospices har været tvunget til at aflyse alle fundraising events og lukke deres i alt 43 støttebutikker i hele 30 uger.

Dybt taknemmelige

Ledelsen bag er da også dybt taknemmelige for hertuginde Kates støtte og opfordring.

- Vi er dybt taknemmelige for hertugindens aktive støtte, som virkelig er værdsat og af stor værdi for såvel familierne som personale, lyder det derfra.

Hertugindens åbne brev kan ses i sin fulde længde her.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS