Armenien tæt på at vinde over Serbien

Lørdag aften var Armenien højst overraskende meget tæt på at vinde med 1-0 hjemme over Serbien. Foto: Getty Images.
Udgivet Opdateret

Danmark prøvede det i juni 2013 – at tabe til et undertippet armensk landshold i en vigtig kvalifikationskamp, og samme skæbne var tæt på at overgå Serbien. Lørdag aften var Armenien højst overraskende meget tæt på at vinde med 1-0 hjemme over Serbien, men i de sidste minutter af kampen lykkedes det for Zoran Tosic at udligne og skaffe sit hold et enkelt point.

Det forventes, at Serbien sammen med Portugal og Danmark skal kæmpe om de to direkte pladser til EM 2016 i Frankrig, og derfor må det vække glæde hos Morten Olsen og resten af det danske landshold, at serberne tabte point i sin første kamp i gruppe I, efter landet var oversidder i første runde.

Armenien, der begyndte kvalifikationen med at tabe 1-2 til Danmark, stillede ellers op uden de to helt store stjerner Henrikh Mkhitaryan og den tidligere Superliga-profil Yura Movsisyan, og alt så længe ud til, at hjemmeholdet blot ville lukke af og satste på 0-0 mod et serbisk hold fyldt med masser af erfaring fra de store ligaer i Europa.

Men midt i anden halvleg scorede Armenien efter et hjørnespark, hvor chancen ellers i første omgang så ud til at være afværget, da forsvarsspilleren Taron Voskanyan samlede bolden op, tog et træk Stefan Mitrovic og fra baglinjen satte et perfekt indlæg i hovedet på en udækket Robert Arzumanyan, som blot skulle snitte bolden i mål.

Den tidligere Randers-forsvarer så ud til at blive matchvinder for sit hold, og Armenien fik endda en stor mulighed for at øge føringen til 2-0, da Arthur Sarkisov kom forbi serberen Stefan Mitrovic og fik et noget tyndt straffespark, men fra pletten brændte Marcos Pizzelli, og heller ikke på riposten lykkedes det ham at score.

I stedet for udlignedede Zoran Tosic så i det sidste minut af kampen, da han på et flot placeret skud fik passeret Roman Berezovski i det armenske mål til slutresultatet 1-1.

Trods det ærgerlige comeback fra Serbien ændrer det ikke på, at Armenien igen har overrasket i en kvalifikationskamp og tilførte Serbien et pointtab, som de færreste havde set komme.