Mary skifter Frederik ud med Frederik

Kronprinsessen får ny løbepartner

Udgivet Opdateret

Frederik skal løbe med Mary ved Royal Run i Kolding.

Det lyder måske ikke så mærkeligt - dog er det en helt anden Frederik.

Og med ham 167 andre borgere fra kommunens tilbud på Social- og Handicapområde.

Det oplyser Koldings Kommune i en pressemeddelelse. 

Denne Frederik er 25-årige Frederik Skov, der bor på Borgmestervej i Christiansfeld - et botilbud i egne boliger for voksne med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Kronprinsesse Mary skal løbe Royal Run i Kolding med en anden Frederik
Kronprinsesse Mary skal løbe Royal Run i Kolding med en anden Frederik

One Mile

Frederik skal - sammen med flere andre borgere på Borgmestervej - deltage i ruten ’One Mile’ og har derfor taget initiativ til fællestræning op til Royal Run. 

De træner cirka hver 14. dag.

Frederik skal løbe Royal Run med Mary
Frederik skal løbe Royal Run med Mary

Træningen markeres i kalenderen med ”Kongekronen” og træningsruten er på ca. 1,5 km., hvilket knap svarer til en mil, og ruten er den samme hver gang. 

Frederik vil i form

Frederik har en ambition om at komme i bedre form, og det er en af hans store motivationsfaktorer for at melde sig til og træne op til Royal Run.

Langt størstedelen af de 168 borgere fra tilbuddene deltager i ruten One Mile og flere borgere har en ledsager med.

- Den fantastiske opbakning understreger, at vi mener det, når vi siger alle kan være med og deler hashtagget #AlleKanVæreMed til fællesskabets fest i Kolding. Vi glæder os til dagen, som hastigt nærmer sig, og kommer helt sikkert forbi og hepper på Frederik og alle de andre deltagere, siger Gülcan Güven Grud Social- og Handicapchef i Kolding Kommune.

OM ROYAL RUN

Royal Run finder afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022

Royal Run '22 finder sted i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der igen Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.

Royal Run '21 blev afholdt den 12. september i Aalborg, Sønderborg, Odense og København/Frederiksberg. På Bornholm blev Royal Run afholdt uden kongelig deltagelse.

Over 79.000 var tilmeldt Royal Run '21.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Powered by Labrador CMS