"Matador"-skuespillere: Vi havde det muntert

Skuespillere fra "Matador"-serien er blandt dem, der er mødt op til Lise Nørgaards bisættelse i København.

Udgivet Opdateret

De inviterede gæster er lørdag ved 13-tiden begyndt at ankomme til Lise Nørgaards bisættelse i Sankt Pauls Kirke, der ligger i det indre København.

Forfatteren og journalisten, der 1. januar døde i en alder af 105 år, er ikke mindst kendt som skaber af tv-serien "Matador", og flere af de medvirkende i kæmpesuccesen er mødt op for at vise hende den sidste ære.

Ingeborg Larsen

Herunder Ghita Nørby der spillede rollen som Ingeborg Larsen, som senere blev gift med Mads Skjern.

- Jeg har ikke kendt hende på den nære måde, men jeg har arbejdet med hende i "Matador" og også læst hendes vidunderlige bøger, læst om hendes kamp for kvinder.

- Hun har været foregangskvinde for mange år siden. Hun er jo en journalist, som er enestående. Den kraft, hun havde, beundrer jeg, siger Ghita Nørby til TV 2 News.

Severin Boldt

Per Pallesen, der spillede tjeneren Severin Boldt i "Matador", husker tilbage på den tid med stor glæde.

– Når man kommer på fjernsyn, ser hele Danmark det. På den måde betød "Matador" og Lise Nørgaard meget for mig, siger han til TV 2 News.

Han tilføjer, at "vi skal have det muntert i dag" helt i Lise Nørgaards ånd.

Maude Varnæs

Malene Schwartz, der spillede Maude Varnæs i "Matador", har mange gode minder med Lise Nørgaard.

– Det har altid været fantastisk muntert og sjovt at være sammen med hende. Det vil jeg virkelig altid tænke på. Lise var et muntert og meget klogt menneske, siger Malene Schwartz til TV 2 News.

Bisættelsen begynder klokken 14, og det er Lise Nørgaards private ven, sognepræsten Kathrine Lilleør, der forestår bisættelsen.

Bæres af seks personer

Lise Nørgaards kiste vil blive båret af seks personer fra både familie- og vennekredsen.

Blandt kistebærerne er hendes ven Hans-Jørgen Bøgfeldt, som kørte taxa for hende for cirka 30 år siden, og som endte med at blive hendes faste chauffør og private ven.

Der er omkring 570 pladser i kirken, og mens cirka 170 er reserveret på forhånd til gæster, er de resterende cirka 400 pladser til offentligheden.

Stod i kø i timer

Heraf har nogle stået i kø i flere timer for at få plads i kirken.

Lise Nørgaard planlagde selv sin bisættelse, som efterfølgende byder på gravøl for indbudte gæster.

Hendes familie, tætte venner og professionelle relationer gennem hendes liv er inviteret.

Også pressen er mødt talstærkt op, og blandt andet DR1 og TV 2 sender direkte fra kirken.

Lise Nørgaard bliver stedt til hvile på Sankt Ibs Kirkegård i Roskilde. Her ligger også hendes forældre og søn begravet.

Ghita Nørby ankommer til journalist og forfatter Lise Nørgaards bisættelse fra Sankt Pauls Kirke i København, lørdag 14. januar 2023.
Ghita Nørby ankommer til journalist og forfatter Lise Nørgaards bisættelse fra Sankt Pauls Kirke i København, lørdag 14. januar 2023.
Powered by Labrador CMS