Medvind til Harry i hjemlandet

Ministerium udfordres i spørgsmål om politibeskyttelse til prins Harry, når han besøger Storbritannien

Udgivet Opdateret

Prins Harry har fået medvind i sin kamp for at få anket en afgørelse fra det britiske indenrigsministerium, som har sagt, at han ikke har krav på politibeskyttelse, når han er i Storbritannien.

Heller ikke, hvis han selv dækker udgifterne.

Grønt lys i ankesag

Prinsen flyttede for to år siden til USA sammen med sin hustru Meghan.

Det nationale nyhedsbureau PA Media i Storbritannien skriver, at prinsen har fået grønt lys til at fortsætte en ankesag mod indenrigsministeriet ved landsretten.

Prins Harry bestrider ministeriets afgørelse om, at han ikke længere har ret til politibeskyttelse, når han er på besøg i Storbritannien - også selv om han betaler for det selv.

Landsretten har talt

Beslutningen blev truffet først i 2020 af en særlig komité, som tager sig af beskyttelse af kongelige og offentlige personer.

En dommer ved den britiske High Court, som svarer til landsretten i Danmark, gav fredag tilladelse til, at en del af prinsens anke skal behandles juridisk igen, oplyser PA.

- Anken er delvist godkendt og delvist afvist, hedder i en udtalelse fra dommeren ifølge PA.

En dommer har nu givet grønt lys til, at prins Harry kan fortsætte ankesag mod indenrigsministeriet i tvist om ret til personlig beskyttelse.
En dommer har nu givet grønt lys til, at prins Harry kan fortsætte ankesag mod indenrigsministeriet i tvist om ret til personlig beskyttelse.
Powered by Labrador CMS