Får bøde: Nægter små trusser

EHF har givet en bøde til det norske landshold i beachhåndbold for at tage tights på ved EM i protest

Det er uniformer, som det ungarske ungdomslandshold i beachhåndbold har på her på billedet, der er fra 2018, som er påkrævet kvindespillerne ved EM.
Udgivet Opdateret

Det Norske Håndboldforbund har fået en bøde på 1500 euro (godt 11.000 kroner) af Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) for at overtræde reglerne om påklædning ved EM i beachhåndbold.

Det sker, fordi håndboldkvinderne nægtede at tage de sædvanlige trusser på, der er en del af kampuniformen, og i stedet spillede i tights i bronzekampen ved EM.

- Det er i strid med reglerne om atleternes uniform i Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) regler inden for beachhåndbold, skriver EHF i afgørelsen på sin hjemmeside.

Norges Håndboldforbund kendte reglerne og var godt klar over, at der sandsynligvis ventede en bøde.

Det er uklogt

- Men jeg synes, at det er lidt urimeligt og uklogt at give sådan en bøde til en gruppe kvinder, der kæmper for naturlige rettigheder, siger præsident i forbundet Kåre Geir Lio til det norske medie VG.

Mens mændene må spille i shorts og tanktop i beachhåndbold, skal kvinderne spille i bikini med specielle regler.

Tætsiddende sports-bh

- Toppen skal være en tætsiddende sports-bh med dyb udskæring ved armene. Trusserne må ikke være mere end ti centimeter på siderne, står der i uniformsreglerne ifølge nyhedsbureauet NTB.

I det norske forbund har man længe forsøgt at få ændret reglerne.

Norges kultur- og ligestillingsminister Abid Raja (Venstre) kalder på Twitter bøden for "helt latterlig".

- Hold da op så mange holdningsændringer, der er behov for i det gammeldags internationale alderdomsforbund inden for idrætten. Det værste er, at de bare slet ikke forstår ligestillingen, skriver han.

Danmark havde også både et herre- og damehold med ved EM i beachhåndbold i Varna i Bulgarien.

De danske mænd vandt EM, mens de danske kvinder fik sølvmedaljer.

Powered by Labrador CMS