Skip to main content

Nu skal der ost og hvidvin i tanken

Charles' yndlingsbil er gået fra at være benzinsluger til at køre på bio-brændstof 

Prins Charles ved sin blå og nu mere klimavenlige Aston Martin, han fik af sin mor, da han fyldte 21 år.
Prins Charles ved sin blå og nu mere klimavenlige Aston Martin, han fik af sin mor, da han fyldte 21 år.Rebecca Naden/Reuters/Ritzau Scanpix

En Aston Martin sportsvogn Storbritanniens kommende konge, prins Charles, fik af sin mor, da han fyldte 21 år, har været igennem lidt af en transformation.

Fra at være en benzinsluger af de store, kører bilen, der i øvrigt er hans favorit, nu på bio-brændstof, der er lavet af noget ganske specielt.

Kører på ost og vin

Det fortæller han i et interview med BBC, hvor emnet er miljø og klimaforandringer. 

– Jeg får ikke kørt i den så ofte, men det er næsten ikke til at forstå, at den nu kører på affaldsstoffer eller overskudsproduktion fra britisk hvidvins- og osteproduktion, siger han. 

I interviewet kommer det også frem, at prinsen, der er en ivrig fortaler for et bedre miljø, har gjort flere ting for at reducere sin egen udledning af drivhusgasser.

To kødfrie dage

For eksempel er der blevet installeret solceller på Clarence House, hvor prinsen bor, og også på på Highgrove, som er hans landsted i Gloucestershire. 

Han nævner også, der indført ændringer i husholdningen. To dage om ugen er der indført  kød-fri dag og en enkelt dag kommer der ikke mejeriprodukter på bordet. 

Del din kommentar