DMI: – En halv meter sne og bidende kulde styrer mod Danmark

Nu bliver det rigtig koldt og der kan ifølge DMI komme rigtig meget sne - især på Bornholm men også andre steder i Danmark vil det begynde at drysse ned fra skyerne.

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, fastholder risikoen for, at der på Bornholm kan falde op til 50 cm sne i den kommende uge – og generelt bliver det en kold uge i Danmark med sne og tocifret minus-temperaturer.

Det oplyser vagtchef Henning Gisselø, DMI, lørdag morgen til Newsbreak.dk.

– Hvis vi lige begynder med lørdag og søndag, så står den allerede fra i dag på snebyger på Bornholm. I resten af landet falder der ikke særlig meget sne. Her kan vi måske endda få sol i løbet af dagen. Temperaturerne vil i dag ligge lige omkring eller under frysepunktet og vinden bliver let til frisk fra nord og nordøst. Nogen lunde det samme ser det ud til, at vi kan regne med for søndag, siger Henning Gisselø.

Så kommer der sne-kaos

Fra mandag begynder det for alvor at sne på Bornholm samt i Kattegat-regionen. Det betyder, at der også kommer sne i Østjylland og på den nordlige del af Fyn.

– Og det bliver rigtig koldt – det koldeste vi har haft i denne vinter med ned til tocifrede frostgrader om natten og mellem minus tre og minus otte grader om dagen. Samtidig bliver det temmelig blæsende. Det bliver med andre ord rigtig vinterkoldt det meste af den kommende uge, siger Henning Gisselø inden han vender blikket mod de forudsigelser om en halv meter sne, der måske rammer Bornholm.

– Hvis det går så galt, som det ser ud til – så kommer der rigtig meget sne derovre. Op til en halv meter fordelt over de første dage i den kommende uge. Men vi er nødt til at komme lidt tættere på før vi hejser det helt store varslingsflag. I værste tilfælde – når man lægger det hele sammen – så kan der komme op til en halv meter sne og det vil helt sikkert give problemer på Bornholm. Heldigvis kommer sneen ikke i løbet af seks timer men i løbet af flere dage. Det vil føles som om det sner i én uendelighed, siger Henning Gisselø.

Powered by Labrador CMS