Åh nej, allerede? Læs en kølig vejrudsigt

Vejret den 25 september 2018 bliver et mindre studie i kontraster. Morgenen føles, og er, ganske kold, og det bliver ikke meget varmere ... før i nat.

Udgivet Opdateret

Det er formentlig de færreste danskere, der står op før 04.30, og derfor kan det være, at de fleste slet ikke oplevede det. Men her på redaktionen kan vi godt sige, at vejret den 25. september 2018, uanset hvordan vejret ellers bliver, udmærker sig ved at være første dag efter den varme sommer, hvor det har været nødvendigt at skrabe is af forruden på bilen.

Et medlem af redaktionen fortalte, at det var det lod, der ventede vedkommende, før bilen var køreklar, og spørger man vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er det ikke overraskende.

For nok er jorden stadig lun, og vinteren stadig et godt stykke væk, men det har stadig været så koldt i Jylland, at de små biler har fået nok kulde til, at rimen brød frem på forruden.

Kontrast”varm” nat

Vagthavende ved DMI, Trine Pedersen, fortæller, at der måske også står stive børster af hvid-grønne græssstrå rundt i det jyske, men det betyder altså ikke, at vinteren er over os. Det er bare blevet efterår, og vejret den 25. september 2018 byder på vejr efter årstiden, i hvert fald i dagtimerne.

– Der, hvor der ikke har været byger i nat, starter med temmelig meget sol, men det bliver noget skyet som dagen skrider frem, siger Trine Pedersen.

Skyerne starter i Jylland, og de trækker ind over resten af landet, som dagen skrider frem. I dagtimerne vil temperaturerne ligge mellem 12 og 14 grader, og skydækket har en positiv konsekvens for nattens kulde, eller manglen herpå.

– Når vi får skyer i dag, betyder det, at nattemperaturerne vil holde sig på 10-12 grader. Det er lidt en kontrast til, at vi i nat har været nede på 1-2 grader i Jylland, siger Trine Pedersen.

Vejret den 25. september 2018 starter altså enten med lidt regn eller megen sol, og som dagen skrider frem, bliver det så overskyet, at varmen ikke kan undslippe, når natten kommer. Derfor burde frosten på bilens forrude også være en engangsforestilling. For nu.

Powered by Labrador CMS