-Vi var stolte af Chris

Søndag begyndte folk at strømme til Chris Anker Sørensens barndomsklub for at lægge blomster efter bysbarnets tragiske død

Janni Sørensen med sin søn, Logan, ved de blomster, der søndag formiddag er blevet lagt foran klubhuset i Hammel.
Udgivet Opdateret

Det ramte Danmark som et chok sent lørdag aften - og for nogle først tidligt søndag morgen - at den kendte eks-cykelrytter og og nuværende TV2-cykelkommentator Chris Anker Sørensen var blevet dræbt i en trafikulykke, da han på cykel var på rekonoseringstur i Zeebrugge i Belgien forud for søndagens VM i landevejscykling.

Særligt i Hammel, der er Chris Anker Sørensens barndomsby, og hvorfra han startede sin flotte cykelkarriere.

Søndag morgen og formiddag begyndte de første blomster da også at dukke op foran klubhuset ved Hammel Cykle Klub, som er så tæt forbundet med 'Oksen fra Hammel' - Chris Anker Sørensens kælenavn.

I chok

En af dem, der var mødt op med blomster, var 31-årige Janni Vestergaard Nielsen - sammen med sin søn Logan.

Hun blev chokeret, da hun hørte om Chris Anker Sørensens død.

-Det kom som et kæmpe chok. Jeg var faldet i søvn i aftes, da min mand skubbede til mig og sagde: Chris er død. Det ramte mig - meget. Han var et nemt menneske at holde af, siger Janni Vestergaard Nielsen, der slår fast, at Chris Anker Sørensen har betydet umådelig meget for alle dem, der er kommet i Hammel Cykle Klub.

-Vi var stolte af ham. Ja, det var hele byen. Vi var ikke i tvivl om, at han nok skulle blive til noget med den seriøsitet, han lagde i sin træning. Jeg har også selv cyklet og haft ham som træner. Han lagde meget ambitiøse træningsprogrammer - han ville have det bedste frem i os. Jeg kunne desværre ikke stå distancen, siger Janni Vestergaard Nielsen.

Det var i årene 2002 til 2005 Janni Vestergaard Nielsen cyklede under Chris Ankers vinger.

Stakkels, stakkels familie

Denne søndag går Janni Vestergaard Nielsens tanker også til Chris Anker Sørensens familie, der lørdag fik den værste besked af alle.

-Det virker meget uhyggeligt og helt vildt uretfærdigt. Stakkels, stakkels familie. Det er helt forfærdeligt at tænke på den besked, de har modtaget.

Der er også stillet en kasse 'Snøfler' ved blomsterne - en kage som Chris Anker Sørensen ved flere lejligheder har nævnt han er glad for.
Der er også stillet en kasse 'Snøfler' ved blomsterne - en kage som Chris Anker Sørensen ved flere lejligheder har nævnt han er glad for.

Nye oplysninger om Chris Anker Sørensens død

'Han kom kørende langs vejen på en cykelsti, og da han skulle krydse vejen, blev han ramt af en varevogn. Der er ikke noget, der tyder på, at føreren af varevognen har gjort noget ulovligt. Han har heller ikke været påvirket af hverken alkohol eller narkotika'

Sådan fortæller Fien Maddens, talsmand fra anklagemyndigheden i Brugge, til B.T. dagen efter Chris Anker Sørensens død, da han blev ramt af en varebil på Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge i Belgien.

Senere slår hun fast at der var tale om 'en tragisk ulykke'.

Begik ikke fejl
Det var ved 13-tiden lokal tid Chris Anker Sørensen blev ramt af varebilen.

Efterfølgende blev en bilinspektør kaldt ud for at fastlægge årsagen til ulykken.

Politiet har efterfølgende ligeledes ifølge B.T. slået følgende fast:

'Bilinspektøren kunne konstatere, at føreren af varevognen ikke begik nogen fejl, som førte til ulykken. Cyklisten skal holde tilbage i krydset.'

Efterlader hustru og to børn
Han blev 37 år gammel og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark, lyder det.

TV 2 oplyser desuden, at stationens medarbejdere i Belgien er blevet tilbudt krisehjælp, og at de selv kan beslutte, hvorvidt de ønsker at blive i Belgien til cykel-VM eller tage hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel cykelrytter i adskillige år for Bjarne Riis' hold, der i de år både hed CSC, Saxo Bank og Tinkoff-Saxo.

Powered by Labrador CMS