ANNONCE

Navy Seal soldat kvalte kollega

25. januar 2021 22:30 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Elitesoldaten dømt for uagtsomt manddrab på kollega fra De Grønne Baretter

Navy Seal soldat kvalte kollega
Elitesoldaten Tony DeDolph kvalte kollegaen med de bare næver i, hvad der skulle være en joke. Privatfoto

En elite-soldat fra den både berømte og berygtede amerikanske US Navy Seal 6 enhed er blevet idømt 10 års fængsel for uagtsomt at have dræbt en soldat og kollega fra De Grønne Baretter.

Drabet fandt sted under en hemmelig mission i Afrika i 2017.

Tony DeDolph har blankt erkendt, at han tog et kvælertag på den 34-årige Logan Melgar. Melgar blev bevidstløs efter få sekunder, og han vågnede aldrig op igen.

-Der var tale om et halsgreb, som jeg har foretaget adskillige gange under træning, i kamp, og jeg har også selv været udsat for det, fortalte Tony DeDolph i retten, ifølge Daily Mail.

Ifølge elitesoldaten plejer den angrebne typiske at vågne op igen efter et halvt minuts tid.

Det begyndte som pjat

Tony DeDolph og tre kolleger fra US Navy Seal 6 besluttede at give 34-årige Logan Melgar en lærestreg, da de var utilfredse med hans indsats under en mission.

Det hele begyndte som pjat, men i løbet af natten udviklede ideen sig. Soldaterne ville smadre døren ind til Melgars kammer med en forhammer. Bagefter skulle han bindes med tape og kvæles kortvarigt. Imens skulle en af soldaterne danse rundt om ham iført en gorillamaske.

Da soldaterne ikke kunne få liv i den 34-årige mand igen, blev de grebet af chok.

Navy Seal soldaten blev også dømt for at have forsøgt at forhindre sagen i at blive opklaret. Han har mistet sin rang af officer og er blevet smidt ud af flåden i vanære.

Hårdt trænede soldater

Sagen har skabt debat i USA, fordi offentligheden har fået indsigt i nogle af de afstraffelsesmetoder, som bliver brugt blandt landets bedst trænede elitesoldater.

Navy SEALS er en specialenhed af hårdt trænede elitesoldater. Soldaterne regnes for nogle af de bedste og mest hårdføre i verden. Enheden blev oprettet i 1962.  SEAL står for Sea, Air and Land, og enheden løser opgaver inden for ukonventionel krigsførelse, anti-terrorisme og opklaringsmissioner, blandt andet bag fjendens linjer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu