ANNONCE

Naziforbryder slipper for udlevering

15. august 2012 06:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Naziforbryder slipper for udlevering
Billede mangler

En mand på 90 år, der beskyldes for at have begået krigsforbrydelser som nazist under 2. Verdenskrig, slipper for at blive stillet for en domstol i Ungarn. Onsdag besluttede Australiens højesteret at blokere en anmodning fra Ungarn om at udlevere Charles Zentai.
Han var angiveligt en af tre ungarske nazisoldater, som torterede og dræbte en jødisk teenager i Budapest i 1944. En forbrydelse, han altid har benægtet at have taget del i.
Regeringen i Australien indvilligede i at sende Zentai til Ungarn i 2009 for at blive konfronteret med anklagerne, men han indledte en juridisk kamp mod beslutningen, og det endte med, at en føderal domstol gav ham medhold.
Regeringen appellerede afgørelsen til højesteretten. Dommerne fastholdt den tidligere afgørelse med henvisning til, at begrebet “krigsforbrydelse” ikke eksisterede i Ungarn på tidspunktet for de påståede hændelser.
Ungarn bad allerede i 2005 om at få udleveret Zentai, der har australsk statsborgerskab.
Zentais familie har tidligere sagt, at den ældre mand, som har levet i Australien i næsten 60 år, er indstillet på at besvare spørgsmål fra ungarsk politi om mordet i 1944, men han ønsker ikke at forlade Australien.
Kilde: AFP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu