Nedslående melding: Regnen fortsætter med at tæske ned

8. september 2017 07:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det ser vådt ud, så du kan godt pakke regntøjet ud - og lade det blive fremme.

Vi kan lige så godt afsløre det med det samme. Fredag tager taktstokken fra torsdag og onsdag, og så fortsætter det ellers, hvor det slap. Med regn, regn og mere regn. Det er simpelthen så simpelt som at svare “næh” til spørgsmålet, om hvor vidt, der er udsigt til, at regnen stopper med at piske ned over os.

Det svar er netop, hvad Klaus Larsen kommer med. Han er vagthavende meteorolog ved DMI, Danmarks Meteorologiske Institut.

– I store træk er der sådan set bare mere regn på vej. Jyderne kan være heldige at se lidt sporadisk sol i løbet af fredag, men ellers er der ikke udsigt til bedring, siger han til Newsbreak.dk fredag morgen.

Helt vildt meget vand

Egentlig skulle man jo tro, vi havde fået regn nok her i september. Særligt onsdag, hvor et lavtryk mere eller mindre gik totalt i stå over hele landet. Den samlede mængde regn onsdag medførte, at det blev årets absolut vådeste dag med van(d)vittige 22,3 milimeter regn på landsplan. Ifølge DMI betyder det, at der faldt cirka 22 liter vand på samtlige kvadratmetre i landet.
I alt blev det til 961 millioner ton vand.

Så burde der være opklaring på vej – retfærdighed og den slags – men nej. Klaus Larsen har en særdeles nedslående melding. Faktisk kan han slet ikke se i prognoserne, hvornår det holder op med at regne igen.

– Der er ikke rigtig udsigt til bedring. Allerede lørdag kommer en ny front ind over landet, og mandag … ja, der kommer et nyt system så, siger han.

Dårligt til værre

På ingen måde ser fredag eller de kommende dage ud til at blive lige så slemme som onsdag, og Larsen fastslår da også, at intet tyder på, der er nye skybrud på vej. Heldigvis for det.

– Man kan jo sige, at vejret er gået fra dårligt til værre, siger han med henvisning til den endog meget ringe sommer, vi har lidt her i Danmark.

Fredag kan også resultere i brag og bulder, da der er udsigt til torden.

Regnen til trods ser det dog ikke så ringe ud med temperaturerne. DMI arbejder ifølge Klaus Larsen med en september-normal, der hedder 16,4 grader, og fredag vil varmen ligge på mellem 13 og 17 grader.

Det ændrer dog ikke på, at du nok skal hive regntøjet på – igen i dag, i morgen, i overmorgen og …

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu