Nedtur med raketfart: Støttegruppe siger stop til Peter Madsen

30. september 2017 20:53 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En generalforsamling satte lørdag stopper for Peter Madsens støttegruppe.

Hvor mange, der for tiden støtter en drabssigtede Peter Madsen, er nok svært at sætte tal på.

Ét er dog sikker, lørdag nedlagde en støttegruppe bag Raket-Madsen sig selv. Det skriver Ekstra Bladet.

(Du kan se en række billeder fra den bizarre sag i galleriet over artiklen).

Ekstraordinær generalforsamling

Det var en ekstraordinær generalforsamling i den støttegruppe, der har stået bag opfinderens projekter, der førte til gruppens nedlæggelse.

En nedlæggelse, der var bred enighed om i gruppen.

– Der var selvfølgelig ingen, der ville stille op til en ny bestyrelse, så foreningen blev nedlagt, oplyser den nu afgåede formand, Frederik Just.

Mødet startede med et minuts stilhed for Kim Wall, der døde om bord på Peter Madsens ubåd.

I formandens beretning lagde Frederik Just ikke skjul på, hvor hårdt det har været for alle.

– Det, vi er ramt af, er så usandsynligt, at kun få oplever det i deres levetid. En person, vi har stolet på og arbejdet for at opnå en fælles succes med, har svigtet vores tillid i en sådan grad, at det er svært at beskrive. Peter Madsens fald fra tinderne er fuldstændig, øjeblikkeligt og dybt tragisk, sagde han i sin beretning, som Ekstra Bladet har fået.

‘Denne gang har det kostet menneskeliv’

– Det brud, der nu er fundet sted kan ikke sammenlignes med de øvrige gange, Peter Madsen er raget uklar med en forening. Denne gang har det kostet menneskeliv, og endda under mystiske og uklare omstændigheder. I stedet for at varsko myndighederne og søge havn, har Peter Madsen forsøgt at fratage Kim Walls familie muligheden for at tage afsked med hende, står der blandt andet i beretningen.

Nedlæggelsen af foreningen skal officielt bekræftes på en 2. ekstraordinær generalforsamling den 31. oktober, skriver Ekstra Bladet.

Fakta

Overblik i ubådssagen (fra 10. til 23. august)

Den svenske journalist Kim Wall døde om bord på ubåden”UC3 Nautilus”. Det fortæller Københavns Politi i en pressemeddelelse. Ubådsejeren Peter Madsen har forklaret politiet og i et lukket grundlovsforhør, at Kim Wall døde som følge af en ulykke, hvorefter hun blev begravet i havet.

Sagen begyndte med en storstilet eftersøgning og fængsling af ubådsejeren Peter Madsen, kaldet “Raket-Madsen”. Han er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Her er et overblik over forløbet:

Torsdag 10. august:

Omkring klokken 19 sejler den 30-årige svenske journalist Kim Wall sammen med Peter Madsen ud fra Refshaleøen i ubåden “UC3 Nautilus”. Vidner ser kvinden og ubådsejeren stå sammen i ubådens tårn.

Omkring klokken 22.30: Peter Madsen har oplyst, at det er omkring dette tidspunkt, at han satte kvinden af ved restaurant Halvandet på Refshaleøen i København.

Fredag 11. august:

Omkring klokken 02.30 kontakter kvindens kæreste Forsvarets søredningstjeneste, JRCC, efter at hun ikke er vendt tilbage fra prøvesejladsen. Man forsøger at finde og få kontakt til ubåden i løbet af formiddagen.

Klokken 10.30 er der radiokontakt med ubåden, der befinder sig i Køge Bugt. Ejeren forklarer, at ubåden har tekniske problemer, men at der ikke er tilskadekomne. Ubåden sætter kurs mod havn.

Omkring klokken 11 begynder ubåden at synke, og Peter Madsen springer i havet. Han bliver reddet af en privat motorbåd, der sejler ham i land. Da han ankommer til Dragør, forklarer han, at der var problemer med ubådens ene ballasttank, og at den sank, da han forsøgte at løse problemet.

Klokken 11.36 bliver Peter Madsen anholdt og kørt til politiets Station City på Halmtorvet i København til søforhør. Politiet melder efterfølgende ud, at de vil sende dykkere ned til ubåden.

Klokken 17.44 udsender Københavns Politi en pressemeddelelse om, at ubådsejeren er anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde.

Lørdag 12. august:

Kort før klokken 10 begynder bjærgningen af ubåden.

Klokken 10 bliver ubådsejeren stillet for en dommer i Københavns Byret. Det foregår bag lukkede døre af hensyn til Kim Walls pårørende og politiets efterforskning.

Klokken 16.45 afsiger dommer Kari Sørensen kendelse. Peter Madsen bliver varetægtsfængslet, men ikke for drab. Bag de lukkede døre har han afgivet forklaring, og anklager Louise Nielsen har rejst en underordnet sigtelse om uagtsomt manddrab.

Søndag 13. august:

Omkring klokken 02.30 bliver ubåden bragt i land.

Klokken 11.30 fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller på et pressemøde, at der ikke er fundet personer eller lig i ubåden. Den betragtes stadig som et muligt gerningssted, og Jens Møller siger, at det ser ud til, at ubåden er gået ned som følge af en bevidst handling.

Mandag 14. august:

Eftersøgningen efter den forsvundne Kim Wall fortsætter. Det sker fra luften med fly fra Flyverhjemmeværnet.

Mandag 21. august:

Dele af dørlukningen bliver ophævet på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi fremgår det, at Peter Madsen til politiet og i retten har forklaret, at der skete en ulykke om bord på ubåden. Det førte til Kim Walls død, og han har efterfølgende begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt.

Københavns Politi opretholder sigtelsen om drab.

Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen.

De danske og svenske søfartsmyndigheder har udarbejdet et overblik over ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Der blev i fredags foretaget dyk på ruten, og indsatsen fortsætter mandag.

Både dansk og svensk politi har hen over weekenden søgt efter Kim Wall med skibe og helikopter. Det fortsætter de med mandag.

Tirsdag 22. august:

Vicepolitiinspektør Jens Møller fortæller på et pressemøde, at der ikke er noget, der taler imod, at kvindetorsoen er Kim Wall. Identiteten kendes dog ikke endnu. De manglende arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”.

Onsdag 23. august:

Kort efter klokken syv om morgenen meddeler Københavns Politi på Twitter, at dna-profilen på liget matcher med den forsvundne journalist Kim Wall.

Kilder: ritzau, jp.dk, eb.dk, TT, tv2.dk, Københavns Politi

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu