ANNONCE

Nemkonto: Kontoen du bare slet ikke kan slippe for – det siger loven

16. august 2018 17:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nemkonto er en konto, du skal have. Ved du, hvorfor det hænger sådan sammen? Det står faktisk i loven.

Nemkonto er en konto, som alle danskere skal have. Sådan har det faktisk været siden 2003, og det er sågar indskrevet i loven, så uanset hvad du må synes, kan du ikke slippe. Forklaringen er ofte, at det vil komme dig til gode.

Med en sådan nemkonto er det nemlig pokkers let for “det offentlige” at udbetale penge til dig, som du skal have. Det være sig, hvis du skal have penge tilbage i skat eller modtager kontanthjælp. Pengene kommer til din nemkonto.

Indførelsen af systemet er sket siden 2003, hvor det første spadestik blev taget til det. Det er sket, fordi en ny Lov om offentlige betalinger blev vedtaget af som Folketinget den 27. december 2003. Loven, som du kan læse her, bestemmer, at personer over 18 år og virksomheder skal have en Nemkonto.

Det er en nemkonto

Selv om man skulle tro det modsatte, så er denne særlige påtvungne konto faktisk ikke en konto i sig selv. Måden, det fungerer på, er, at du sammen med dit pengeinstitut har angivet, hvilken konto, der skal være din nemkonto.

Dermed vælger du faktisk selv, hvor penge fra det offentlige skal indsættes. Kontoen følger dit CPR-nummer – for at gøre det rigtig nemt for det offentlige at udbetale penge til dig. Det var også grundlaget, da loven blev vedtaget.

Mange virksomheder bruger også nemkonto til at overføre lønudbetalinger og lignende.

Sådan skal du bruge din konto

Det kan faktisk blive ganske problematisk for dig, hvis du ikke har en nem konto. Har du for eksempel fået restskat tilbage for 2017, så vil du opleve ikke at have fået den udbetalt, hvis du ikke har angivet en konto.

På Nemkontos egen hjemmeside står følgende:

– Har du ikke registreret en Nemkonto, når Skat forsøger at udbetale til dig, vil dine penge blive indsat på en ’ventekonto’, indtil du registrerer en.

I galleriet over artiklen kan du se de tre overskyggende fordele, som Digitaliseringsstyrelsen mener, du får med den særlige konto.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu