Nestle finder hest i oksekødspasta

19. februar 2013 02:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nestle finder hest i oksekødspasta
Foto: Colourbox.

SCHWEIZ: Den schweiziske fødevaregigant Nestle har stoppet alle leverancer af fødevarer, der indeholder kød fra en tysk leverandør efter fund af heste-DNA i det, der er blevet solgt som oksekød, skriver BBC.

 

Nestle er den seneste i en række større fødevareproducenter, der har måttet trække varer tilbage fra hylderne efter fund af hestekød i oksekødsprodukter.

En talsmand for firmaet siger, at mængderne af hestekød var små, men dog over en procent. Det til trods for, at firmaet i sidste uge havde hævdet, at deres produkter ikke indeholdt hestekød.

Nestle har trukket de to færdigretter tilbage fra markederne i Italien og Spanien og endnu et produkt vil blive taget af hylderne i franske supermarkeder.

Ifølge talsmanden stammer problemerne fra den samme tyske leverandør.

»Da de første rapporter om kødsvindel kom fra Storbritannien, forstærkede vi kontrollen med vores råvarer. Det fører nu til, at vi suspenderer leveringer af produkter, der indeholder oksekød leveret af det tyske firma H.J. Schypke, som er underleverandør til en af vores andre leverandører JBS Toledo N.V.,« skriver Nestle i en erklæring på firmaets hjemmeside.

Ifølge talsmanden vil Nestle nu foretage undersøgelser samtlige leverancer af oksekød.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu