ANNONCE

Nestlé truer: Vi kan forlade Danmark

30. oktober 2011 09:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nestlé truer: Vi kan forlade Danmark
Billede mangler

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), vil ansætte 160 nye medarbejdere i Skat, der skal sætte fokus på multinationale selskaber, der ikke betaler skat. Det får nu Nestlé til at true med at forlade Danmark.
 
230 ansatte har Nestlé i Danmark. Alligevel har selskabet, der kom til Danmark i 1933, ikke betalt skat i mange år.
 
Dermed er Nestlé et af de multinationale selskaber, som skatteminister Thor Möger Pedersen sigter mod, når han med 160 nye ansatte i Skat, vil lægge en hårdere kurs mod selskaber, der ikke betaler skat i Danmark.
Skatteministeren vil udstille dem på Skatteministeriets hjemmeside, hvor man vil kunne læse, hvor meget – eller hvor lidt – de multinationale selskaber betaler i skat.
 
Det får nu Nestlé’s nordiske direktør, Carsten Fredholm, til at stille spørgsmålstegn ved, om Nestlé’s nordiske hovedkvarter skal forblive med at være i Danmark.
 
– Vi har vores nordiske hovedkvarter i Danmark, men hvis vi skal udstilles på den måde, så kan vi da lige så godt flytte til Sverige. Så er der ingen grund til at være i København, siger Carsten Fredholm til Berlingske Tidende og fortsætter:
 
– Vi følger reglerne til punkt og prikke. Vi vil gerne være her, men vi vil ikke udstilles, når vi bare følger reglerne,” slår direktøren fast over for Berlingske.
 625 millioner kroner ekstra
Ifølge skatteministeren vil den øgede fokus på de multinationale selskabers skattebetaling kunne give en ekstraindtægt på 625 millioner kroner til statskassen. Thor Möger Pedersen har desuden ikke fantasi til at forestille sig, at Nestlé vil gøre alvor af truslerne om at forlade Danmark.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu