Netanyahu får støtte fra centrumparti

24. januar 2013 12:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Netanyahu får støtte fra centrumparti
Benjamin Netanyahu. Foto: Colourbox.

Ny israelsk regering er rykket nærmere, efter at landets nye store centrumparti har sagt, at det ikke vil støtte en blok imod premierminister Benjamin Netanyahu.

 

Lederen af Yesh Atid, den tidligere TV-vært og journalist, Yair Lapid, har ifølge BBC tilkendegivet, at man godt kan droppe alle spekulationer om, at hans sekulære centrumsparti skulle indgå i en blok, der vil vende sig imod Netanyahu.

Benjamin Netanyahu og hans tidligere støttepartier fik 60 af parlamentets 120 pladser og samme antal gik til den politiske venstreside.

Selv om Benjamin Netanyahus Likud-parti blev barberet ned fra 42 til 31 pladser, er det stadig parlamentets største, og derfor er det Netanyahu, der skal lede bestræbelserne for at få skruet en ny regering sammen.

Yair Lapids nye centrumsparti strøg ind i parlamentet med 19 mandater, og Benjamin Netanyahu vil derfor være nødt til at hente yderligere mandater hos de religiøse og nationalistiske partier på højrefløjen.

Lederen af arbejderpartiet Labour har også gang i bestræbelser på at danne en centrum-venstre regeringskoalition »for at befri Israels indbyggere fra Benjamin Netanyahus overgreb«, som hun udtrykker det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu