Netanyahu holder sejrstale for sine tilhængere

23. januar 2013 00:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Netanyahu holder sejrstale for sine tilhængere
Billede mangler

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu gør krav på valgsejren.

 

I en sejrstale til sine tilhængere siger han, at den primære udfordring for den nye regering, som han agter at danne, bliver at forhindre Iran i at få atomvåben.

– Regeringen, som vi danner, vil blive baseret på tre hovedprincipper. Først og fremmest vil vi styrke militæret set i lyset af de store udfordringer, vi står over for. Men den første udfordring var og er fortsat at forhindre Iran i at få atomvåben, siger han ifølge Reuters.

Samtidig takker han israelerne for muligheden for at regere en tredje periode.

– Jeg er stolt over at være jeres premierminister, og jeg ønsker at fortsætte de ændringer, vi er nødt til at foretage. For at det kan lykkes, må vi konstruere en så bred regering som muligt, hvilket jeg allerede er i gang med, siger han ifølge Aljazeera.com.

Ifølge de seneste exit polls ser det da også ud til, at Netanyahu bliver genvalgt som manden i spidsen for det konservative parti Likud. Netanyahu har indgået valgforbund med sin tidligere udenrigsminister Avigdor Lieberman under betegnelsen Likud-Beiteinu, og alliancen ser ud til at kunne samle op mod 31 mandater i det 120 mand store parlament, Knesset. Selvom alliancen ser ud til at forblive den største blok, er det dog en tilbagegang på 11 mandater i forhold til de 42 pladser, alliancen havde i det foregående parlament. Det skriver Aljazeera.com.

Det midtersøgende parti Yesh Atid, ledet af den tidligere talkshow-vært Yair Lapid, står ifølge exit polls til at få 18 eller 19 pladser, mens det engang dominerende Labour-parti, ledet af Shelly Yachimovisch, står til at få 17 pladser.Ifølge Reuters står højreblokken til at få 61 eller 62 af parlamentets 120 sæder, mens venstreblokken forventes at få 58 eller 59 sæder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu