Nets var nede: Det var der galt

21. oktober 2018 14:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der var driftforstyrrelser på nettet, og derfor kunne kunder opleve problemer med kortbetalinger søndag.

Nets var nede: Det var der galt
Der er problemer med netværket hos Nets. Foto: Scanpix

Opdatering klokken 16.59: 

Nets oplyser til Newsbreak.dk, at systemet igen er oppe at køre. “Fejlen skyldtes en netværksfejl hos en ekstern leverandør”, skriver Nets til Newsbreak.

Opdatering klokken 16.26:

Nets skriver på Twitter, at fejlen er lokaliseret. “Vi er ved at løse problemet, og vi forventer, at al drift snart er normaliseret. Beklager de gener, det måtte have skabt”, skriver Nets.

Original artikel:

Kortbetalinger kan være særdeles besværlige denne søndag. Operatøren Nets oplever nemlig driftsforstyrrelser, der kan forhindre kortbetaling, oplyser Nets til Newsbreak.dk.

Hvis butikkerne oplever problemer er der den mulighed at skifte over til såkaldt offline-tilstand på kort-terminalerne, for det vil formentlig betyde, at alle andre kort end de med saldokontrol kan bruges.

Saldokontrol findes blandt andet på Visa Electron/debet og Mastercard debet-kort. Her er der nødt til at være net-adgang, for at terminalen kan kontrollere, om der er dækning på kortet, fortæller Povl Damstedt Rasmussen fra Nets’ presseafdeling.

– Det er ikke alle terminaler, der er påvirket, men jeg kan ikke give en tidshorisont for, hvornår problemerne kan være løst, siger han.

Sandsynligvis vil der ikke være problemer med dankort og andre kreditkort, men hvis det sker, så er offline-metoden løsningen, lyder meldingen.

Ifølge Nets’ hjemmeside gælder problemerne også dele af det svenske netværk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu