ANNONCE

Nettet koger over: Blinkende zombiesnegl

15. august 2019 16:35 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En blinkende zombiesnegl er blevet et viralt hit på internettet. Der ligger en mærkværdig forklaring bag sneglens udseende.

Det er noget af et mærkværdigt syn. Og det bliver ikke mindre mærkværdigt, når det bliver forklaret, hvad der faktisk sker i videoen af en blinkende snegl, som har taget internettet med storm. Det skriver Metro.

Faktisk betegnes den blinkende snegl som en zombie.

Zombiesnegl

Sneglen i videoen, som nu er et viralt hit, er blevet inficeret med en parasit, der har overtaget kontrollen af den. Parasitten fladorm har sat sig på sneglens hjerne, som den efter kort tid overtager, meget ligesom en zombie, deraf navnet.

Det er parasitten, der styrer sneglens aktivitet og de pulserende farver, der er i sneglens tentakler. Grunden til at parasitten sørger for, at sneglens tentakler bliver farverige er, at det så skal tiltrække fugle.

Overlever i fuglemaver

Når fuglene opdager sneglen, tror de faktisk at sneglen er en maddike, som er en lækkerbisken for fugle, fremgår det af National Geographic.

Normalt vil sneglen gemme sig fra farer som en fugl, men da parasitten styrer sneglen, sørger den for, at sneglen er synlig for fuglene. Og det gør den udelukkende, fordi den gerne vil leve videre.

Faktisk yngler parasitten inde i maven på fuglen, som har spist zombiesneglen. Når fuglen skider, følger parasitterne med, som så bliver spist af en anden snegl – fordi det er det, snegle gør – og dermed overlever parasitten.

Findes i Danmark

Zombiesneglen er et underligt fænomen som også kan opleves i Danmark. Faktisk har den østjyske biologiske forening Gejrfuglen engang oplevet en ravsnegl, som var inficeret med parasitten, som på latin hedder Leucochloridium paradoxum.

Faktisk er det en tysk læge, Carl Gustav Carus, der oprindeligt har beskrevet den lidt underlige livscyklus, som fladormen har.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu