New York Times under kinesisk angreb

31. januar 2013 12:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
New York Times under kinesisk angreb
Billede mangler

USA: Kinesiske hackere har de seneste fire måneder tilsyneladende vedvarende hacket den amerikanske avis New York Times.

 

Avisen skriver torsdag, oplyser BBC, at angrebene faldt sammen med New York Times’ skriveri om den daværende kinesiske ministerpræsident, Wen Jiabao, og hans familie. Familien skulle, skrev avisen, i hemmelighed have opbygget en milliardstor formue siden slutningen af 1990erne.

Familiens advokater afviste påstanden om den skjulte formue og sagde, at familiemedlemmerne ikke havde lukreret økonomisk på ministerpræsidentens høje position.

De kinesiske myndigheder betegnede New York Times’ skriveri som »en smædekampagne«, og man reagerede ved at blokere for avisens engelske og kinesiske hjemmeside.

Hackerne gennemførte angrebet ved at infiltrere avisens computersystemer og stjæle passwords fra ansatte. De koncentrerede sig ifølge BBC om New York Times’ korrespondent i Shanghai, David Barboza, der skrev historien om den skjulte formue efter langs tids research. Hackerne gik målrettet efter oplysninger og kilder til skriveriet om Wen Jiabao og hans familie.

New York Times hyrede firmaet Mandiant, der beskæftiger sig med netsikkerhed, til at spore angrebet. Eksperterne mener, at hackernes metoder minder om noget, man tidligere har set i forbindelse med kinesisk militær. Hackerne brød ind på computere på amerikanske universiteter, hvorfra de angreb New York Times ved at installere fjendtlige programmer på avisens systemer. Programmerne kan spores til et kinesisk universitet, der har forbindelse til kinesisk militær.

– Når man ser isoleret på hvert angreb, kan man ikke sige, at det kinesiske militær står bag, men når man kigger på mål og mønstre, er der en forbindelse, siger Richard Bejtlich, Mandiants sikkerhedschef, ifølge BBC.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu