New Zealand godkender homovielser

17. april 2013 07:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
New Zealand godkender homovielser
Foto: Colourbox.

NEW ZEALAND: Som det 13. land i verden gør New Zealand klar til at tillade ægteskaber mellem homoseksuelle. Onsdag ventes det newzealandske parlament ifølge AFP at stemme for en ændring i ægteskabsloven, så et par kan blive gift, uanset deres respektive køn.

 

Et bredt flertal med premierminister John Key støtter lovændringen, og dermed bliver New Zealand det første land i Oceanien til at lovliggøre homovielser. I nabolandet Australien blev et lignende forslag nedstemt sidste år.

Ifølge homoaktivisten Joseph Habgood fra organisationen LegaliseLove Wellington har debatten i USA, især præsident Barack Obamas positive holdning til ægteskaber mellem homoseksuelle, sat gang i udviklingen i lande som New Zealand.

»Jeg husker dagen, hvor han offentliggjorde sin støtte til homovielser. Der ændrede alting sig. Jeg er sikker på, at det ville være sket her alligevel, men det fik det til at ske meget hurtigere,« siger Habgood til AFP.

I Europa ventes Storbritannien og Frankrig at give grønt lys til ægteskaber for homoseksuelle par inden for de kommende måneder.

I forvejen er homovielser tilladt i Danmark, Sverige, Norge, Island, Canada, Argentina, Uruguay, Spanien, Portugal, Sydafrika, Holland og Belgien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu