ANNONCE

Ni-årig sigtet efter dødsbrand

9. oktober 2019 13:21 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Fem personer omkom i branden.

En blot ni-årig er blevet sigtet for at have begået mord. Det sker efter, at fem mennesker døde i en voldsom brand.

I Illinois blev den niårige anklaget for at have sat et mobile home i flammer, hvilket resulterede i, at tre børn og to voksne døde. Den voldsomme brand dræbte en et-årig, og to to-årige, samt en 34-årig mand og en 69-årig kvinde. Det skete i Timberline Mobile Home Park, der ligger nær byen Goodfield, som er 150 miles fra Chicago – det svarer til godt og vel 241 kilometer.

Branden fandt sted den 6. april, men Woodford County State’s Greg Minger fortæller, at man ikke ønsker at gå i yderligere detaljer omkring den 9-åriges tilhørsforhold til de afdøde.

Tragedie

Der er intet barn, som er blevet anklaget for et massemord i denne størrelsesorden siden 2006, skriver USA Today.

– Det er en tragedie, når alt kommer til alt. Det er en anklage mod en meget ung person, og så endda en af de mest seriøse forbrydelser, som vi har. Men jeg tror, at det er nødt til at blive gjort, for at få lukket sagen, oplyser coroner Tim Ruestman.

En af de store udfordringer for anklageren bliver at bevise, at barnet startede ilden med intention om at dræbe, hvilket er påkrævet i mordsager.

– Jeg ved ikke om en 9-årig kan have et ønske om at slå ihjel, lyder det fra Gus Kostopoulos, der er tidligere børneforsvarsadvokat i Chicago til USA Today.

– 9-årige ved ikke, at julemanden ikke findes. De ved ikke, at mennesker dør og ikke kommer tilbage i live, lyder det.

Møder kritik

Den voldsomme sag har skabt overskrifter af flere grunde. Et er selvfølgelig det tragiske i en dødsbrand, hvor fem mennesker mister livet.

Men de grove anklager mod et barn på ni år gør, at Betsy Clark, der er præsident for Juvenile Justice Initiative kritiserer systemet.

– Anklagerne er fuldstændig uhørt ud fra, hvad vi ved. Især når man tænker på hjernes udvikling hos et barn, lyder det.

Betsy Clark forklarer, at 14 år er grænsen i mange lande for, hvornår et barn kan holdes ansvarlig for dets forbrydelser.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu