Ni bandemedlemmer fængsles for narkotikahandel

15. marts 2013 16:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ni bandemedlemmer fængsles for narkotikahandel
Billede mangler

Ni mænd fra den københavnske storbande Loyal to Familia (LTF) er blevet varetægtsfængslet i fire uger for omfattende narkohandel.

 

Det afgjorde dommervagten på Frederiksberg fredag eftermiddag, skriver dr.dk, som erfarer, at den fungerende bandeleder i LTF er blandt de varetægtsfængslede. Ifølge mediet har han været fungerende leder siden onsdag, da den 26-årige leder af banden blev varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

De ni mænd, som alle er mellem 18 og 27 år gamle og sigtet for grov narkotikahandel med op mod 31 kilo hash, er blandt de 39 personer, som torsdag anholdt under politiets storstilede bandeaktion på Københavns vestegn,

De har alle nægtet sig skyldige, dog har én af dem erkendt, at han var i besiddelse af 500 gram hash.

Selv om sigtelserne lyder på narkosalg, mener politiet, at de sigtede står bag mere end blot handlen med de ulovlige stoffer. For de har også en væsentlig rolle i den verserende bandekonflikt, som gennem de seneste måneder har ført skyderier og knivstik med sig, og som har kostet liv og flere sårede.

»Det er væsentlige og ledende personer i LTF, som har stået for den her hashhandel i Skovlunde, og sagerne imod de her personer er blevet bygget op igennem længere tid. Målet er, at vi kan trække nogle bandemedlemmer væk fra gaden og forhåbentlig ind i fængslerne,« sagde lederen af politiets bandeenhed Task Force Øst, Kim Kliver, torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.

Ved ugens anden bandeaktion, som fandt sted tirsdag, blev 15 anholdt, og ti af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet for henholdsvis to overfald og knivstik i nordvestkvarteret og to afpresningssager fra massageklinikker på Frederiksberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu