Ni bandemedlemmer nægter hashhandel

15. marts 2013 11:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ni bandemedlemmer nægter hashhandel
Billede mangler

Af de 39 personer, som blev anholdt under politiets storstilede bandeaktion på Københavns vestegn torsdag, bliver ni fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

 

De har alle ifølge politiet tilknytning til banden Loyal to Familia, LTF, er mellem 18 og 27 år gamle og er ifølge dr.dk sigtet for grov narkotikahandel med op mod 31 kilo hash. En sigtelse, de nægter sig skyldige i, og under grundlovsforhøret vil de ikke udtale sig, oplyser deres forsvarsadvokater, skriver dr.dk.

Dog erkender en 21-årig, at han har været i besiddelse af 500 gram hash.

Dommeren har – ligesom ved grundlovsforhørene tidligere på ugen ligeledes med medlemmer fra LTF – valgt at lukke dørene, så offentligheden og pressen ikke kan lytte med på andet end sigtelserne. Det sker af hensyn til den videre efterforskning.

Selv om sigtelserne lyder på narkosalg, mener politiet, at de sigtede står bag mere end blot handlen med de ulovlige stoffer. For de har også en væsentlig rolle i den verserende bandekonflikt, som gennem de seneste måneder har ført skyderier og knivstik med sig, og som har kostet liv og flere sårede.

»Det er væsentlige og ledende personer i LTF, som har stået for den her hashhandel i Skovlunde, og sagerne imod de her personer er blevet bygget op igennem længere tid. Målet er, at vi kan trække nogle bandemedlemmer væk fra gaden og forhåbentlig ind i fængslerne,« sagde lederen af politiets bandeenhed Task Force Øst, Kim Kliver, torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.

Yderligere én person er ifølge dr.dk blevet fremstillet i grundlovsforhør efter aktionen. Det var også et medlem af LTF, som blev varetægtsfængslet for et voldeligt overfald i Københavns nordvestkvarter i februar.

Ved ugens anden bandeaktion, som fandt sted tirsdag, blev 15 anholdt, og ti af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet for henholdsvis to overfald og knivstik i nordvestkvarteret og to afpresningssager fra massageklinikker på Frederiksberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu