Ni dræbt i nyt Taliban-angreb mod skolefolk

9. maj 2012 12:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ni dræbt i nyt Taliban-angreb mod skolefolk
Billede mangler

Fem afghanske politibetjente og fire livvagter for en undervisningschef er dræbt af formodede Taliban-oprørere ved to angreb natten til onsdag.
De fem politibetjente omkom, da en bombe eksploderede under deres bil under en patrulje i den vestafghanske provins Farah, siger en regional politichef.
Han oplyser, at “fjender af Afghanistan” stod bag angrebet. En benævnelse afghanske myndigheder anvender om Taliban-oprørere.
De fire livvagter blev dræbt, da de sammen med en lokal undervisningschef i den østlige provins Paktika var på vej tilbage til hovedbyen Sharana efter en inspektionstur til flere skoler i området.
Paktika grænser op til Pakistan, og provinsen betegnes som yderst farlig med mange væbnede oprørere.
En vejsidebombe udløst med en fjernkontrol eksploderede, netop som de fem mænd kørte forbi. Undervisningschefen blev alvorligt såret, men han skal være uden for livsfare. De fire vagter døde på stedet.
Yderligere fire ansatte i provinsens skolevæsen blev kvæstet ved bagholdsangrebet.
Taliban-oprørere har i den senere tid rettet adskillige angreb mod skoler, lærere og andre ansatte i undervisningssystemet som led i deres oprør mod den afghanske regering i Kabul og de udenlandske styrker i landet.
Tidligere på ugen brændte oprørere en skole ned i provinsen Nangarhar. I provinsen Ghanzi har snesevis af skoler været lukket i en længere periode på grund af trusler fra Taliban.
Skolerne åbnede igen i sidste uge, efter at klanledere mæglede og gav sikkerhedsgarantier.
Mens Taliban styrede Afghanistan mellem 1996 og 2001 blev piger forbudt at gå i skole.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu