ANNONCE

Ni på plejehjem døde med corona

21. april 2020 18:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ni beboere på sjællandsk plejehjem er døde - alle smittet med coronavirus

370 danskere er døde, mens de har været smittet med coronavirus. Sådan lyder status tirsdag 21. april. Af de 370 er i hvert fald ni beboere på plejehjemmet Højstruphave i Vallensbæk, hvor 17 beboere har været eller er smittet med virussen.

SN.dk skriver med reference til en pressemeddelelse fra Vallensbæk Kommune, at plejehjemmet, som har 36 boliger, registrerede det første smittetilfælde i midten af marts – trods det, at kommunen lukkede alle plejecentre for besøgende allerede den 13. marts.

Alle beboere har været isoleret siden den dag, og arrangementer har været aflyst. Samtlige medarbejdere er blevet testet for smitte – 11 var positive – og en lang række andre tiltag har været og er sat i spil.

– Det har været en hård og trist periode på Højstruphave, og vi er alle – medarbejdere og forvaltning – dybt påvirkede at situationen, siger borgmester Henrik Rasmussen (K) ifølge SN.dk.

Flere testes nu

Tidligere episoder, hvor plejecentre er blevet ramt af smitte, har betydet, at de er blevet stort set hermetisk lukket landet over. Samtidig har andre samfundstiltag haft en positiv effekt på at holde smitten nede og kapaciteten i sygehusvæsenet oppe.

Nu har Danmark ændret sin teststrategi, så flere i landet bliver testet. Til det formål er en række teltbyer bygget i de fem regioner. Her skal testes et bredt udsnit af danskerne.

Fremover skal alle med selv de mindste symptomer opsøge læge eller anden testfacilitet og sørge for at blive testet for coronavirus. Det står i skarp kontrast til de oprindelige meldinger, hvor vi konstant fik at vide, at det ikke gav mening at teste bredt.

På Højstruphave har der ifølge SN.dk siden første smittetilfælde været en fast procedure, hvor alle beboere to gange i døgnet har fået taget temperaturen. Det for at fange eventuelt smittede. I alt er der nu bekræftet 7695 smittede med coronavirus i Danmark, men tallet er muligvis en hel del højere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu