ANNONCE

Derfor skal du forberede din bil nu

6. december 2020 21:09 | Af: Newsbreak.dk

Kulde og fugt i de kommende måneder slider på bilen. Se her hvordan du forbereder bilen og især undgår rust og flade batterier.

Selvom sne på vejene formentlig har lange udsigter, så kommer de kommende kolde måneder til at slide ekstra på bilen.

Mere end halvdelen af alle rustskader opstår i vintermånederne.

Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

– Årsagen er blandingen af fugt og salt, og sne og is, når temperaturerne falder yderligere. Især ældre biler over seks år, som ikke har fået rustbeskyttet undervognen i lang tid, risikerer at ruste. Eksempelvis på grund af ubehandlede stenslag, som har slidt rustbeskyttelsen af, kan medføre rust, oplyser kvalitetschef hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

– Biler og især bunden er mere fugtige fra december til marts. Åbn gerne bilens vinduer og få frisk luft ind, når det er muligt. Er gulvbeklædningen fugtig, bør man lufte og tørre den. Opvarm gerne garagen og vask bilen en gang om måneden. Det fjerner salt og snavs, som rusten ellers kan etablere sig bag, lyder flere råd.

Undgå flade batterier

Fugt i vejret er imidlertid ikke det eneste, som bilejere skal tage sig i agt for. Koldt vejr rammer også bilens funktioner og kan bl.a. give startproblemer.

– Hovedparten af de gange hvor biler ikke vil starte i løbet af vinteren skyldes batterier, som er blevet afladet i kulden. Vær i øvrigt også opmærksom på, at kølervæsken på bilen er frostsikret til mellem 25 og 35 minusgrader, hvilket sikrer, at motoren kører optimalt i koldt vejr. Samtidig beskytter kølervæsken motorens kølesystem mod indvendig korrosion, tilføjer Paul Christensen.

I galleriet ovenfor kan du få en samlet guide med ni råd til, hvordan du bør forberede din bil til det barske vintervejr.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, bør du desuden være opmærksom på, at vejsalt gøre stor skade på din bil.

I denne artiklen kan du læse mere om, hvordan du beskytter din bil mod det skadelige salt.

Vejsalt kan betyde døden for din bil: Sådan beskytter du den

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu