ANNONCE

Nick H: Forsvaret skal fremlægge alle papirer

3. februar 2012 15:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nick H: Forsvaret skal fremlægge alle papirer
Billede mangler

“Det er problematisk,” at Forsvaret ikke er i besiddelse af centrale dokumenter, som handler om de danske styrkers firårige krigsindsats i Irak, lyder det nu fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S).
Udmeldingen kommer efter, at Information i dag kan afsløre, at Forsvaret mangler både situationsrapporter og ugentlige rapporter fra de danske Irak-soldater, hvilket kan have afgørende betydning for regeringens Irak-kommission, der skal gå den danske krigsindsats efter i sømmene.
“Forsvaret skal lægge alt frem, skal levere alle de oplysninger, som der er, og skal selvfølgelig også redegøre for, hvis der mangler oplysninger,” siger Nick Hækkerup til Newspaq.
Han har imidlertid ikke krævet en officiel redegørelse fra Forsvaret, fordi der bliver nedsat en undersøgelseskommission, som skal finde ud af, hvorfor de vigtige dokumenter mangler.
Ligeledes vil Nick Hækkerup ikke forholde sig til, om Forsvaret bevidst forsøger at skjule oplysninger fra Irak-kommissionen.
“Det er noget af det, undersøgelseskommissionen skal finde ud af,” siger Nick Hækkerup til Newspaq.
Ifølge Lars Bangert Struwe fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet er der tale om “meget vigtige” dokumenter.
“Det er netop i de daglige situationsrapporter, at den danske styrkechef og hans efterretningsfolk fortæller deres chefer hjemme i Danmark, hvordan det egentlig går i missionsområdet,” siger Lars Bangert Struwe til Information.
Kilde: Information

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu