Nicki Sørensen: Vildt ubehagelige beskyldninger

10. marts 2013 12:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nicki Sørensen: Vildt ubehagelige beskyldninger
Nicki Sørensen. Arkivfoto: Facebook.

Nicki Sørensen kalder dopingbeskyldninger i pressen for ‘vildt ubehagelige’, og de har intet på sig, siger han.

 

Ifølge Politiken har Michael Rasmussen under afhøringerne med Anti Doping-myndighederne fortalt, at tre ud af de fem danske cykelryttere, som var med til Ol i Athen i 2004 dopede sig med kortison, som de havde smuglet ind i OL-lejren.

Oplysningerne indgår i den store dopingefterforskning, som i Danmark varetages af Anti Doping Danmark og Danmarks Idræts-Forbund, og de er således endnu ikke bekræftet eller efterprøvet fra officielt hold.

Nicki Sørensen var med til det pågældende OL, og han finder det stærkt ubehageligt, at han bringes i miskredit som følge af de lækkede oplysninger fra afhøringerne, hvor der ellers er tavshedspligt.

– Jeg synes, det er vildt ubehageligt med de beskyldninger, der kommer frem i medierne om det her med OL. Jeg vil bare sige, at det har ikke noget på sig. Jeg synes også, det er svært, for jeg ved ikke, om beskyldningerne er rettet med mig, siger Nicki Sørensen til sporten.dk.

Tidligere har det været fremme, at Michael Rasmussen under afhøringerne har udpeget Nicki Sørensen som doper. Cykelsitet Veloropa.dk har fået oplysninger om, at Michael Rasmussen under afhøringerne har fortalt, at Nicki Sørensen er en af de tre ryttere, som under OL smuglede kortison ind i lejren og sprøjtede det ind i kroppen ind landevejsløbet.

Nicki Sørensen afviser beskyldningerne, og han er klar til at stille op til alle anti doping-myndigheder, hvis de skulle have lyst til at indkalde ham.

– Hvis Anti Doping Danmark, DCU (Danmarks Cykle Union, red) eller andre myndigheder vil snakke med mig om det, så håber jeg, at de vil kontakte mig, for selvfølgelig vil jeg gerne snakke om det, siger Sørensen, som endnu ikke har modtaget nogle henvendelser om afhøring eller samtale.

De fem ryttere til Ol i Athen var Michael Rasmussen, Nicki Sørensen, Frank Høj, Lars Michaelsen og Bo Hamburger. Hamburger og Michaelsen afviste i går, at de har taget kortison under OL. Frank Høj har ikke vendt tilbage på sporten.dks henvendelser.

Danmarks Idræts-Forbund og Anti Doping Danmark ønsker ikke at kommentere historien fra Politiken, og vil således ikke bekræfte oplysningerne er korrekte. Først hvis der bliver oprettet reelle dopingsager, vil anti doping-myndighederne kommentere det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu