ANNONCE

Nicolai Wammen er positiv over for ny europagt

17. december 2011 10:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nicolai Wammen er positiv over for ny europagt
Billede mangler

Europaminister Nicolai Wammen er positiv iforhold til det første udkast til en juridisk tekst, der skal udmønte den finanspolitiske aftale mellem euro-landene fra den 9. december.
 
Politikerne har på forhånd diskuteret, om Danmark vil blive straffet pga. EU-forbeholdene. Men det bliver slet ikke tilfældet, siger Europaminister Nicolai Wammen.
“Jeg synes, det ser positivt ud. Regeringen vil nu gå ind i konstruktivt ind i arbejdet. Det er vores hensigt, at Danmark i videst muligt omfang skal kunne deltage i aftalen, men det skal selvfølgelig ske i fuld respekt for vores euroforbehold,” siger han til Newspaq.
 
Når den endelige aftale ligger klar, skal Justitsministeriets jurister se på, om det kræver en dansk folkeafstemning at gå med i aftalen.
 
Regeringen hæfter sig først og fremmest ved, at et ikke-euroland – som Danmark – kan vælge at deltage i centrale dele af det styrkede økonomisk-politiske samarbejde, hvis landet ønsker det.
“Vi skal i Danmark have en debat om, hvilke dele af samarbejdet, det er i Danmarks interesse at deltage i. Det er det for tidligt at konkludere på allerede nu. Teksten er på visse områder ganske enkelt ikke klar nok og vil også skulle forhandles over de kommende uger,” siger Nicolai Wammen.
 
Når der er en afklaring, vil regeringen med det europapolitiske flertal i Folketinget drøfte, hvilke konkrete dele af aftalen, Danmark skal deltage i. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu